Opnames film Circus Noël in Heerlen

De bioscoopfilm Circus Noël wordt deze zomer in Heerlen opgenomen. De film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige jeugdserie, die in het najaar van 2017 is verschenen op NPO3. In het voorjaar van 2019 gaat de film in première. Heerlen en Cultura Nova komen volop in beeld!

Harro van Staverden van Phanta Basta! B.V. heeft de gemeente Heerlen in het voorjaar van 2018 benaderd met het plan om de film in Heerlen te situeren. Wethouder Jordy Clemens: “Fantastisch dat Harro voor Heerlen heeft gekozen. De bioscoopbezoekers zullen ook snel zien waarom. Cultura Nova, mooie murals, de vijf pleintjes en meer verrassende plekken vormen samen het decor van de film!”

Arcus studenten werken mee aan de film
Er wordt samengewerkt met het KTM-productiehuis (Kunst, Theater, Media) van het Arcus College. Voor studenten van de opleiding is dit een geweldige buitenkans om praktijkervaring op te doen bij een grote filmproductie.

Ook wordt er in samenspraak met Cinesud gewerkt met lokale/regionale productieondersteuning, catering, middenstand en figuranten. Dit om de lokale/regionale economie optimaal te ondersteunen. En de regionale première vindt natuurlijk ook in Heerlen plaats!