Opening en werkzaamheden nieuwe stationsomgeving Maankwartier 31 juli t/m 5 augustus

Vanaf woensdag 31 juli tot maandagochtend 5 augustus werkt ProRail dag en nacht aan het nieuwe station Heerlen. Om 22.00 uur vanavond gaat het tijdelijk station aan de Parallelweg definitief dicht. Hiermee komt er een einde aan de tijdelijkheid die zo’n zeven jaar duurde.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats van woensdag 31 juli 22.00 uur tot en met maandag 5 augustus 05.00 uur. De aannemer werkt in deze periode zowel overdag als in de avond en nacht. De werkzaamheden die de meeste (geluids)overlast met zich meebrengen, staan gepland op donderdag en vrijdag. Dan wordt het tijdelijke station (de traverse) gesloopt. Overige werkzaamheden zijn: afronden werk aan de overkappingen, verleggen van kabels en leidingen en het inrichten van het stationsgebouw en de perrons.

Vervangend vervoer
NS en Arriva zetten vervangend vervoer in. De bussen van Arriva vertrekken vanaf de Spoorsingel (tegenover het busstation) en die van NS aan de Parallelweg.

Tijdelijk station gesloten
De traverse gaat dicht en wordt dus direct afgebroken. Voetgangers die de traverse nog gebruiken om naar de andere kant van de stad te gaan, kunnen de route door Maankwartier nemen. Kijk op dit kaartje voor de route.