Onthulling opgefriste reuzeletters Heerlen

De reuzeletters zijn drie jaar geleden in opdracht van centrum-organisatie Heerlen Mijn Stad gemaakt voor Serious Request en zijn eigendom van de Gemeente Heerlen. De letters zorgden voor een wow-effect in die periode bij aankomst in de stad vanuit het station en dat doen ze nog steeds. Ze staan nu bij de rotonde aan het stadspark (Auroraflat), entreeweg naar het centrum. Na drie jaar in weer en wind is het tijd voor een nieuw likje verf. Daarbij zorgt een nieuwe ‘look’ ook weer voor nieuwe aandacht.

Op zaterdag 6 oktober aanstaande zullen de gerestaureerde letters onthuld worden door wethouder Charles Claessens om 13.30 uur.Vanaf 12.00 uur is er tevens een buurtfeest “Lange Jan Leeft” – georganiseerd door Buurtorganisatie GMS. Muziek, kunst en film staan hierbij centraal. Eenieder is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De restauratie van de reuzeletters is mogelijk gemaakt door de Gemeente Heerlen met ondersteuning van Heerlen Mijn Stad en Wonen Limburg. Andere meewerkende partijen zijn Relim, Maankwartier, Schoon GMS, School voor Praktijkonderwijs en Weller.