Nieuwe art space in Heerlen

PERSBERICHT

Op vrijdag 30 augustus opent in de Heerlense binnenstad het initiatief Pand, Under Construction. Een aantal jonge mensen met een hart voor Heerlen wil meer leven in het centrum brengen, te beginnen in een leegstaand pand aan de Honigmannstraat 51-53.

Jop Delheij, Goya van der Heyden, Stijn Mevis en Koen Mevis vinden dat er te weinig kleine podiumruimte is in de binnenstad. In het pand aan de Honigmannstraat willen ze concertjes en tentoonstellingen organiseren en kunstenaars atelierruimte bieden. De bedoeling is om een drempelloos pand in te richten waar iedereen met een goed cultureel idee ruimte en gehoor kan vinden om het uit te werken.

“We willen jonge kunstenaars inspireren om het beste uit zichzelf en de stad te halen” zegt Jop Delheij. Daartoe hebben ze een stichting opgericht die zich richt op het exposeren van hedendaagse kunst in uiteenlopende disciplines. Een sterke achterban probeert zo veel mogelijk krachten te bundelen om cultureel Heerlen een extra boost te geven.

Op 30 augustus gaan de deuren voor het eerst open. Al hebben de jongeren hard gewerkt om puin te ruimen in het pand, er is nog veel werk te verrichten. Drie jonge kunstenaars, Goya van der Heyden, Jerôme Sweelssen en Dean Kisters zullen elk een ruimte als atelier inrichten. De bezoekers kunnen zien wat deze geboren Heerlenaren creëren en hoe ze te werk gaan.

" We willen ons verhaal vertellen, maar ook graag horen hoe Heerlenaren een art space als deze vorm willen geven." Tegelijkertijd promoten ze via Under Construction een grotere openingsexpositie genaamd RE:’PAND. Zowel Under Construction als RE:’PAND zijn bedoeld om jong cultureel Heerlen op de kaart te zetten. Het initiatief is druk doende draagvlak te creëren en subsidie te organiseren.

Pand, Under Construction met onder andere live-expo’s is op 30 augustus open tussen 13.00 en 17.00 uur.