Nieuw seizoen euregionale poetry slam Borderlines van start in Heerlen

Eerste van drie voorrondes richting grote finale in Aken

Op donderdag 3 oktober 2019 om 20.00 uur gaat in het café van poppodium NIEUWE NOR in Heerlen de vierde editie van Borderlines van start. Deze euregionale slamwedstrijd bezorgt je een fijne avond met poëzie, muziek en wervelende voordrachten.

In Heerlen strijden tien dichters/performers om een plek in de finale van Borderlines op 22 november aanstaande in Aken. De winnaar daarvan krijgt de wisseltrofee – persoonlijk overhandigd door Borderlines-winnaar 2018 Jessy James Lafleur - én maakt kans op een plek in het NK Poetry Slam in Utrecht.

De deelnemers aan de voorronde op 3 oktober zijn: Jo An Westerveld, Julius Boers, Monique Hendriks, Anoek Hilt, Jelmer van Lenteren, Richard Nobbe, Miguel Santos, Rik Sprenkels, Gerardo Insua Teijeiro en Jan Widdershoven. Een divers gezelschap dat garant staat voor woordkunst in allerlei variaties; van serieus tot humoristisch, van persoonlijk tot maatschappelijk, van ingetogen tot uitbundig.

De deelnemers krijgen per ronde een aantal minuten om zo overtuigend mogelijk hun gedicht of tekst voor te dragen. In iedere ronde vallen een of meerdere deelnemers af tot uiteindelijk één winnaar overblijft. De jury bestaat uit dichter Arnoud Rigter en cartoonist Willem Bentvelzen. Het publiek stemt ook mee. Dichter Daan Doesborgh, zelf winnaar van het NK Poetry Slam in 2010, praat de avond aan elkaar. Ook is er muziek van muzikant en componist Patrick Housen.

Kom luisteren, stemmen en een biertje drinken. De toegang is gratis.

Over Borderlines
De euregionale poetry slam Borderlines bestaat sinds 2017 en wordt georganiseerd door Stichting PANDA Collectief, bestaande uit dichter Merlijn Huntjens en theatermaker Nina Willems. Daarbij werken zij samen met EuregioKultur e.V. en Chudoscnik Sunergia VoG. Voorheen waren er alleen voorrondes in Aken en Eupen, maar sinds dit jaar is er ook een voorronde in Genk. Tijdens de finale komen alle talen samen en worden vertalingen van de gedichten geprojecteerd.

Artistiek leider Merlijn Huntjens: “Per land zijn er best wat verschillen qua stijl en inhoud van poetry slams. Het mooie is dat bij Borderlines voorbij cultuur- en taalgrenzen wordt gegaan en dat het draait om de verscheidenheid en schoonheid van de woordkunst.”

Data en locaties Borderlines 2019
Voorronde Heerlen: 3 oktober, 20.00 uur, café poppodium NIEUWE NOR
Voorronde Eupen: 4 oktober, 20.00 uur, Alter Schlachthof
Voorronde Genk: 31 oktober, 20.00 uur, Bibliotheek / C-mine
Finale Aken: 22 november, 20.00 uur, Ludwig Forum

Kijk voor meer informatie op www.borderlinesslam.eu

Foto's: Pascal Moors | Nose for Photography