Nieuw Roots-en Americana-festival in Heerlen

Op zondagmiddag 4 november treden tien acts in de stijlen roots, americana en singer-songwriter aan in de NIEUWE NOR (zaal en café) en de prachtige kapel van het Savelbergklooster. Daarmee is een nieuw festival geboren, het ‘Southern Roots Festival’. Een samenwerking tussen Parkstad Limburg Theaters en de NIEUWE NOR met de ambitie dat dit (nu nog) kleine neefje van de Southern Blues Night na de uitbreiding van de NIEUWE NOR in 2020 uitgroeit tot een volwaardige broer, een festival voor alle americana-liefhebbers in Zuid-Limburg.

Als headliners zijn Tim Knol en American Aquarium te bewonderen. De sympathieke Nederlandse singer-songwriter Tim Knol bracht dit jaar een nieuw album uit, Cut The Wire is een liedjesplaat pur sang. De Amerikaanse alt-country band American Aquarium geldt voor het grote publiek nog als een onontdekte parel, maar kenmerkt zich door een sound tussen Bruce Springsteen en Ryan Adams en de harde levensverhalen van zanger BJ Barham. Ook op het programma: een drietal Amerikaanse singer-songwriters: folk-zangeres Becca Mancari zingt over haar rondzwervingen over de wereld, de sound en songs van de in Oostenrijk geboren zanger Gold Star zijn duidelijk beïnvloed door Bob Dylan, terwijl Texaan Jarred Dickenson wordt omschreven als een reïncarnatie van Gram Parson, een jongere versie van Johnny Cash óf Tom Waits vóór de rook en whiskey z’n tol eisten.

Dat er ook in Zuid-Limburg het nodige talent rondloopt, is te horen in het café van de NIEUWE NOR waar americana/folk-duo Barn & Belle, de country/pop-rock-band Austin Leaves, en good ol’ country-formatie Violet's Tale van zicht laten horen. De line-up wordt verder aangevuld door Elli Goffa uit België en BJ Baartmans uit Boxmeer.

Meer info en tickets? Klik hier