Nieuw in Heerlen-Centrum: Yazz Ink

Voor standaard plakplaatjes moet je niet bij tattoo-artist Yasmin Luijten zijn en 'zomaar' binnen lopen kan voor teleurstelling zorgen. Yazz Ink werkt uitsluitend op afspraak. Deze ondernemende vakvrouw heeft haar zaakjes op orde. Dat zie je, dat merk je. Ze weet precies waar ze mee bezig is zowel zakelijk als creatief. Haar stijl omschrijft ze zelf als 'natuurlijk' en het liefst werkt Yasmin in blackwork (uitsluitend zwarte inkt). De specialiteiten van het huis zijn bloemen, dieren en andere natuurlijke elementen maar ook fine line tattoo's en dotwork tattoo's.

Een eigen tattoo-shop op je 24ste, wie had dat gedacht? Yasmin in ieder geval niet!
Ze tekende en schilderde altijd al graag maar na een kijkje op de kunstacademie werd ze niet bepaald enthousiast. Toch moest er een diploma komen en dus koos ze redelijk willekeurig voor de opleiding social work, die ze overigens ook netjes heeft afgerond. Toen ze in 2013 bevriend raakte met een jongen wiens vader tatoeëerder was, kwam ze voor het eerst in aanraking met deze vorm van kunst. Langzaam maar zeker en stukje bij beetje maakte Yasmin zich het vak eigen onder begeleiding. Naast veel oefenen werden natuurlijk ook de benodigde certificaten gehaald bij onder meer de GGD voor hygiëne. Yazz Ink startte in 2017 vanuit thuis. Hier werd bij oma in huis een volledige gecertificeerde tattoo-shop ingericht en de klanten kwamen toen al van heinde en verre. Na 2 jaar vond Yasmin het welletjes, tijd voor een volgende stap. Dat dit in Heerlen moest zijn, wist ze vrijwel meteen maar het hoefde absoluut niet midden in het centrum te zijn. Ze runt namelijk geen winkel maar wilde wel een zichtlocatie. Zo kwam ze uit bij het voormalige pand van Gong Records aan het Raadhuisplein 17. Een mooi licht en ruim pand wat door de smaakvolle inrichting heel gezellig en tegelijkertijd fris oogt.

Persoonlijke aandacht staat voorop en maatwerk is regel en geen uitzondering bij Yazz Ink. Al werkt ze ook met regelmaat met zogenaamde 'flash days'. Hierbij bereidt Yasmin een aantal tattoo's voor waar mensen uit kunnen kiezen en direct kunnen laten zetten op een specifieke dag voor een speciaal tarief. Op deze manier kunnen nog meer mensen op een laagdrempelige manier kennis maken met haar tattoo's. Ze werkt telkens in periodes van 3 maanden waarin ze de tattoo's ontwerpt en aanbrengt. Mensen kunnen zich hier vooraf voor inschrijven maar vol = vol. Een formule die zijn vruchten afwerpt en waar ze dan ook zeker aan vasthoudt. In de toekomst zou ze het leuk vinden om met gast artiesten te werken, puur voor de lol eigenlijk. Maar natuurlijk ook ter inspiratie en om haar klanten telkens weer te verrassen.

Winactie
Speciaal voor volgers van Heerlen Mijn Stad stelt Yazz Ink een toffe prijs beschikbaar. Check onze Facebook-pagina en wie weet win jij een 'fine line tattoo'!

Algemene informatie
Yazz Ink
Adres: Raadhuisplein 17, 6411 HK Heerlen
Contact: afspraak maken via e-mail of Facebook
Website: www.yazzink.com
Facebook: Yazz Ink