Nieuw in Heerlen-Centrum: Miosis

Creativiteit spat af van Miosis, een nieuwe onderneming die de Oranje Nassaustraat nóg leuker maakt. De designstudio en de tattoo shop van Marijke bestaat al langer, maar huisde voorheen in Carbon6. “Op deze nieuwe plek in het centrum is mijn kunst zichtbaarder. Langs de etalages lopen nu al veel mensen die omkijken.” Dat is begrijpelijk, want Marijke maakt de meest wonderlijke kunst die je niet alleen thuis aan je muur kunt hangen, maar ook ter plekke op je huid kunt laten zetten.

Miosis is het verschijnsel in je oog waarbij je pupil verkleint door lichtinval. Het Miosis van Marijke doet ook zeker wat met je ogen. Marijke heeft een typische, surrealistische stijl ontwikkeld. Vaak zwart-wit, veel fineline en dotwork (voor de kenners). Naar haar gedetailleerde kunstwerken kun je eindeloos turen door de vele details. In haar designstudio en tattoo shop kun je meer dan alleen haar kunst bewonderen.

“Zodra het weer mag, kunnen mensen gewoon binnenlopen”, aldus Marijke. “Ik verkoop mijn werk op postkaarten en op posters van A3 en A4. Andere formaten kan ik laten maken op bestelling. Ik ontwerp ook illustraties op aanvraag, met de speciale wensen van diegene uitgevoerd in mijn eigen stijl. Het leuke is: daar komen mensen juist voor. Dat kan ik dan laten drukken en inlijsten voor jezelf of om weg te geven als een persoonlijk cadeau. Dan geef je echt iets unieks!”

Naast dat je haar illustraties op papier kunt kopen, is Miosis ook een tattoo shop. Hier kies je uit bestaande ontwerpen, maar het leukste is om Marijke speciaal iets voor jou te laten maken. “Heb je een idee, loop dan gerust binnen. Op basis van jouw wensen of boodschap maak ik een uniek ontwerp en zet ik zelf je tatoeage. Op dit moment kan dat al op afspraak.”

Een eigen plek in de binnenstad van Heerlen was een droom die Marijke deelde met die van haar vriend. In hetzelfde pand opende hij zijn vegan burgerzaak Bloom’s.

Algemene informatie
Miosis
Oranje Nassaustraat 8
www.miosis.eu

Tekst: Leonie Kohl
Foto's: Luc Lodder