Nieuw in Heerlen-Centrum: Kakauw

Hou je van planten en van kneitergoeie koffie? Mag het voor jou puur natuur en heel relaxed? Dan is Kakauw jouw nieuwe hotspot in misschien wel het leukste straatje van Heerlen… Even struinen door de Oranje Nassaustraat en je zag je afgelopen dagen al heel wat bedrijvigheid op nummer 7. Wij spraken met Wendy en Daniel over koffie, planten, puur eten, nog meer planten, ontbijt, tatoeages en vintage kleding: kortom over Kakauw.

Op zaterdag 10 juli om 12 uur openden de deuren van Kakauw, maar ook van Back to Black Ink en FLY loves vintage: een te gekke nieuwe conceptstore in hartje Heerlen. Wendy van Dijk, Daniel Kloekke en Jennifer Ley zijn de drijvende krachten achter Kakauw: de planten-, koffie-, ontbijt en lunchhemel met huiskamergevoel.

Alleen al achter de deuren die zijn geopend zit een heel verhaal. Dit voormalige pand van Tableau – helaas nekte de coronacrisis deze toffe onderneming van Zindzi en Puck – had een spuuglelijke gevelpui met zo’n gigantische kunststof bak boven de ingang. Na ‘enkele’ bezoekjes van Atelier Stadsrevisie vond er een volledige metamorfose plaats en is de nieuwe ingang alleen al een bezoekje waard.

Overal planten
Een jungle van kamerplanten lokt je binnen bij Kakauw. In het voorste deel van het pand stap je de droom binnen van Wendy, Daniel en Jennifer. Hier brengen zij de natuur naar je toe. Overal hangen, staan, kruipen en bloeien de meest bijzondere planten. Geen graslelies en sanseveria’s maar gigantische alocasia’s en hangende orchideeën. Wendy: “Ik ben gek op planten, maar Jennifer is de plantendokter hier. Ze heeft haar eigen tattoozaak achterin het pand, maar zal ook vaak bij Kakauw te vinden zijn. Tussen Kakauw en de tatoeëerstudio in, neus je tussen de vintage kleding van FLY, onze buurvrouw.”

Die planten bewonder je het best met een kop koffie in je hand. Wendy is gepassioneerd barista. Jarenlang werkte ze bij ‘onze’ Bagels & Beans. Nu kan ze de gasten helemaal op haar manier verwennen met perfect gezette cappuccino’s, lattes en espresso’s. Trek? Ontbijt (al vanaf 8 uur!) en lunch worden hier vers voor je bereid. De menukaart is bewust niet bijzonder groot, maar wel is alles vers, puur en voornamelijk plantaardig. Bij Kakauw geniet je van gezonde sapjes, smoothies en smoothiebowls en ook salades, boterhammen en huisgemaakte taartjes. Oja, en van pure cacao!

De ‘obsessie’ met pure cacao – geen chocomel, maar een drankje van ongeroosterde cacaobonen waar al het goeds uit die boon nog inzit – staat symbool voor de nieuwe onderneming. Daniel: “Pure cacao wordt in Midden- en Zuid-Amerika gedronken als medicijn. Het is gezond voor lichaam en geest en bij Kakauw willen we mensen kennis laten maken met natuurlijke voeding en de voordelen ervan. De verbinding met de natuur is voor ons heel belangrijk en echt iedereen is hier welkom op deze ontdekkingsreis.”

Kakauw is samen met Back to Black Ink en FLY loves vintage officieel geopend op zaterdag 10 juli in de Oranje Nassaustraat op nummer 7. Niet te missen met die prachtig gerenoveerde gevel!

Tekst: Leonie Kohl | Kohl Tekst
Foto's: Luc Lodder