Nieuw in Heerlen-Centrum: Dilly's

Goed nieuws voor wie graag een culinaire wereldreis maakt in eigen stad: sinds kort is de echte Indische keuken toegevoegd aan het al uitgebreide horeca-aanbod van Heerlen-Centrum. Dillys aan de Akerstraat 2 is het adres dat dit smaakvolle eten maakt en bezorgd – en in niet-coronatijden daar aan tafel serveert.

Dillys is de ‘later als ik groot ben’-droom van Dylan Vodegel. In 2020, één van de gekste jaren ooit vanwege het welbekende virus, heeft hij samen met zijn moeder Heady en vriend Jamel de dappere stap gezet om de horeca in te gaan. Waar Dylan het zakelijke gedeelte voor zijn rekening neemt en Jamel straks de bediening gaat leiden, bevrouwt Heady de keuken. “Ik ken geen betere kokkin dan mijn moeder”, zegt Dylan hierover. “Ik weet niet anders dan dat er vroeger altijd uitgebreid werd gekookt thuis. Met diezelfde liefde en smaak kookt mijn moeder nu bij Dillys en volgens dezelfde recepten, die al generaties rondgaan in onze familie. Zij heeft het van haar moeder en mijn oma weer van haar moeder.”

Wie een hongerige blik werpt op de online menukaart van Dillys* ziet inderdaad oma’s nasi en oma’s bami als twee van de specialiteiten staan, maar ook de rest van het eten is onvervalst Indisch. Kering (gebakken aardappelen met rookworst in een zoete saus) of de Tempeh/vega-variant hierop. Langzaam gegaard rundvlees in een zoet-pikante saus (Rendang) of de saté die niet mag ontbreken. Al deze gerechten roepen een bepaald beeld en een bepaalde smaak op. Probeer dit vooral thuis en straks als het weer mag aan tafel bij dit nieuwe eetcafé.

#haalhetlokaal

*Klik hier voor de website en menukaart van Dilly’s

Foto's: Luc Lodder