Nieuw in Heerlen-Centrum: Café Tess

Wat doe je als je in je eerste volle openingsweek geconfronteerd wordt door de aangescherpte coronamaatregelen? In het geval van nieuwbakken kroegbaas Tessa Hassing, nóg meer positiviteit de wereld instralen. Vorige week zaterdag opende zij Café Tess aan de Bongerd in Heerlen-Centrum.

Bekend koppie
Tessa is geen onbekende in het Heerlense. Twaalf jaar lang stond zij achter de bar bij Café Bracke op het Pancratiusplein. Nu, na een aantal bezinningsmomenten en het aantikken van de volwassen leeftijd van 30, is Tessa baas van haar eigen kroeg.

Central Perk
Café Tess is een gezellige ontmoetingsplek, midden in het centrum, met bont behang, een chesterfieldbank en alle typische kenmerken van een bruincafé. Het café is qua sfeer te vergelijken met Central Perk uit de serie Friends. Het verschil is dat je bij Café Tess meer krijgt dan alleen een kop koffie en Rachel en Phoebe hier één en dezelfde persoon zijn.

Voor wie
Tot in de late uurtjes uitgaan zit er niet echt in bij Café Tess. Deze knusse kroeg richt zich vooral op het winkelend publiek dat de dag wil beginnen met een koffie en krantje en mensen die na een dag werken willen afschakelen. Vrienden en collega’s die elkaar hier treffen om te borrelen. De reguliere openingstijden* zijn dan ook erg beschaafd; doordeweeks tot 23 á 24 uur en in het weekend een uurtje later.

*Nu met de geldende coronaregels uiteraard tot 22.00 uur.

Ga voor wat liefde uit de fles naar Café Tess (mooie slogan ;-)), ontmoet hier de altijd optimistische, lekker drukke en een beetje chaotische eigenaresse en laat die levenslange kroegvriendschap geboren worden.

Café Tess
Bongerd 3
6411 JL Heerlen

Foto's: Luc Lodder