Nieuw blaasmuziek-festival in Heerlen

Miserabel en de Nieuwe Nor presenteren ‘The Notorious Brass Fest’ op 10 en 11 september

Een samenwerking tussen een zaate herriemenie en een poppodium ligt niet direct voor de hand. Toch hebben Miserabel en de Nieuwe Nor elkaar gevonden in de organisatie van een festival en concertreeks. The Notorious Brass Fest is een nieuw blaasmuziekfestival dat op 10 en 11 september voor het eerst plaatsvindt in Heerlen. Mét o.a. een bijzondere eigen productie van Miserabel en een optreden van brassband Broken Brass. Het festival gaat uit van een beperkte capaciteit met zittend publiek op 1,5 meter en kan daarmee doorgaan binnen de huidige corona-maatregelen.

Zaate Herriemenie Miserabel wilde wel eens wat anders: een volledig concert geven in een poppodium. Met die gedachte stapten twee leden van Miserabel in september 2019 naar de Nieuwe Nor. “We wilden een stevig programma met échte gitaren en rappers waarmee we een nieuw, jonger publiek bereiken”, aldus frontman Louis Bonné. Programmeur Kees van den Berg van de Nieuwe Nor had er direct wel oren naar: “We programmeren al jaren regelmatig brassbands, van de Amerikaanse hiphopfanfare Youngblood Brass Band tot een hele rits aan opkomende Nederlandse talenten als Jungle By Night, Gallowstreet, enz. Dat Miserabel zichzelf wilde uitdagen en vernieuwen sprak ons direct aan.” Een datum werd geprikt en de voorbereiden waren in volle gang toen Covid-19 roet in het eten gooide en het concert niet kon doorgaan. Maar het contact tussen Miserabel en de Nieuwe Nor was gelegd, en op regelmatige basis werden er plannen gesmeed.

Samen werken de partijen nu naar het tweede weekend van september, wanneer op vrijdag 10 september in het Royal Theater de focus ligt op percussie: de film Whiplash wordt vertoond en krijgt een muzikale omlijsting van o.a. de SLIM Vitzkids Bigband en percussionist Jérôme Cardynaals. Een dag later, op zaterdag 11 september, strijkt het festival neer op C-Mill. Op het openluchtpodium van festival Daddy Cool zijn vanaf de middag diverse acts te horen zijn, waaronder de explosieve en energieke act Broken Brass. Voor een van de hoogtepunten zorgt Miserabel zelf: een spiksplinternieuwe show vol rock, pop en hiphop met medewerking van diverse Heerlense popmuzikanten, van rapper Astronaut tot blueszangeres Calien Eurlings.

The Notorious Brass Festival op 10 & 11 september is gratis te bezoeken. Het festival kan plaatsvinden binnen de huidige corona-maatregelen; bezoekers moeten zitten en er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter maatregel. Er zijn geen toegangstesten nodig om het festival te bezoeken. Gezien de beperkte capaciteit moeten bezoekers wel hun tickets reserveren. Dit kan vanaf zaterdag 24 juli via www.notoriousbrass.com. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich daar nu al preregistreren.

Bron: persbericht poppodium de Nieuwe Nor