Mei in Heerlen: elk weekend een of meer evenementen

Het is mei, Heerlen! Evenementen wisselen zich deze maand in hoog tempo af. Waar je allemaal naar toe kunt gaan, lees je hieronder.

Tango Brutal | t/m zondag 5 mei
Er wordt nog even doorgedanst in Heerlen! Tot en met zondag 5 mei zijn er op verschillende plekken in Heerlen-Centrum nog activiteiten onder de vlag van de 7eeditie van het Tango Brutal festival. Klik hier voor het programma.

Bevrijdingsdag in Heerlen | zondag 5 mei
Café Bluff komt op Bevrijdingsdag met ‘Geen Bevrijdingsfestival’ als alternatief voor het traditionele Bevrijdingsfestival. Daarnaast zet Comité 4 en 5 mei een muzikaal programma neer op het Pancratiusplein. Het Migratiemuseum Heerlen dekt op dezelfde dag de tafel voor de allereerste Heerlense Vrijheidsmaaltijd. Er zijn nog een aantal plekjes, dus geef je snel op via www.migratiemuseumheerlen.nl.

Reuzenoptocht Lucius | zaterdag 11 mei
Het ouderlijk huis van stadsreus Lucius in Eikenderveld is te klein geworden en daarom verruilt hij zijn jarenlange thuishaven voor een plek in het Thermenmuseum. Dit gaat natuurlijk niet met stille trom. Op zaterdagmiddag 11 mei vertrekt een feestelijke reuzenoptocht vanuit het Eikenderveld richting hartje Heerlen. De stoet met reuzen en muziekverenigingen komen rond 16.00 uur aan op het Pancratiusplein na een route door het Eijkenderveld en het centrum van Heerlen.

Deze activiteit is onderdeel van de Romeinenweek. Klik hier voor meer informatie.

Eredivisie Beachvolleybal | zaterdag 18 en zondag 19 mei
Potje volleyen? De DELA Eredivisie Beach komt naar Heerlen! Op zaterdag 18 en zondag 19 mei komt de top van het Nederlandse Beachvolleybal in actie op het Pancratiusplein in centrum Heerlen. Op 18 mei de voorrondes en op 19 mei de finales. Geniet helemaal gratis van top beachvolleybal in centrum Heerlen!

Studenten Cantus | zaterdag 25 mei | GEANNULEERD
Heerlen geen studentenstad? Daar denkt studentenvereniging Volupia anders over! Een groep studenten uit Heerlen heeft het initiatief genomen om een Studenten Cantus midden op het Pancratiusplein te organiseren. Wat is een cantus vraag je je af? Een cantus is een zangavond en een van de oudste tradities die verbonden is aan het studentenleven. Gezamenlijk zingen ter bevordering van sociale banden, uiteraard met de nodige biertjes om de keel te smeren. Aanmelden kan hier!

Telefleur | donderdag 30 mei
De jaarlijkse bloemen- en plantenmarkt Telefleur bestrijkt dit jaar op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) de Heerlense binnenstad. Het centrum verandert op die dag in een fleurige oase waar de geuren en kleuren van honderden verschillende bloemen- en plantensoorten op je af komen.

De winkels in Heerlen-Centrum zijn op deze dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Lentekriebels Festival | vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni
In de hoogtijdagen van de lente laat Lentekriebels je dat heerlijke voorjaarsgevoel nog eens extra ervaren met de combinatie van What The Truck?!, Sambafestival én Heëlesj Autosjtuute. Van vrijdag t/m zondag parkeren allerlei keukens op wielen op de Bongerd, op de zaterdag wordt er op tropische wijze getrommeld door meer dan 20 sambabands en op de zondag kun je ongegeneerd staren naar prachtige (klassieke) bolides op het Pancratiusplein.

Meer evenementen en activiteiten, groot of klein, vind je in onze agenda. Elke maand maken wij een selectie uit het uitgebreide culturele aanbod van Heerlen. Organiseer je zelf een evenement? Tip ons gerust!