Maankwartier open voor publiek op Dag van de Bouw, zaterdag 2 juni

Primeur: vanaf de Saroleastraat via de Plaat naar Maanplein

Op de Dag van de Bouw – zaterdag 2 juni – kunnen bezoekers vanuit de Saroleastraat
via de Plaat naar het Maanplein. En andersom natuurlijk. Een uniek moment, want deze
interwijkverbinding gaat pas in september van dit jaar open. Behalve rondkijken op de
bouwplaats, zijn er tal van evenementen voor jong en oud. Publiek is van harte welkom
tussen 10.00 – 16.00 uur.

Events voor jong en oud
Aan de zuidzijde (Saroleastraat) zijn gezellige terrasjes, is livemuziek van Bolton & Jeninga en Solid Three en kunnen kinderen op de mini-graver. Ook vertrekt hier ieder uur een rondleiding. Geïnteresseerden kunnen vanuit hier de plaat over en binnenkijken in de commerciële ruimten.

Maanplein-bewoners van de partij!
Op het Maanplein schenken enthousiaste bewoners een drankje en begeleiden ze allerlei spellen. Voor kinderen is er een fotohoek, waar ze als een echte stoere bouwer op de foto gaan. Maar ze kunnen zich ook laten schminken of een glittertattoo laten zetten. Ook hier is volop livemuziek: SCHUNCK* Muziek en Dans zorgt voor optredens van Vitz Kids, Lift en de Bluesband. Uiteraard is Bob de Bouwer ook present. Hij loopt de hele dag door Maankwartier om met iedereen op de foto te gaan.

Rondleidingen
Aan de kop van de Saroleastraat start elk uur een rondleiding Maankwartier door VVV-gidsen die eindigt in de mijnwaterenergiecentrale: dus om 10, 11, 12, 13, 14 en 15 uur. Aanmelden is niet nodig. De rondleiding van 10 uur wordt door geestelijk vader van Maankwartier, Michel Huisman, zelf gegeven. Centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad zendt deze rondleiding live uit via haar Facebookpagina.

Meer informatie
Het complete programma is te vinden op www.maankwartier.nl of op facebook www.facebook.com/maankwartier