'Lieve Heerlenaren' op bijzondere wijze geportretteerd

Meer dan 150 reacties ontving burgemeester Emile Roemer van Heerlen na zijn oproep; ‘Wat is jouw verhaal?’. Heerlenaren konden én kunnen hun persoonlijke verhaal delen door te mailen naar het speciale mailadres: [email protected] Alle inzendingen kregen een persoonlijke reactie van de burgemeester. Overweldigend noemt de burgervader het, de verhalen hebben hem geraakt. De oproep blijft dan ook open.

Van verhaal naar portret
Onder de noemer 'Lieve Heerlenaar' in het verlengde van de kaartactie van Heerlen Mijn Stad i.s.m. Gemeente werken beide partijen opnieuw samen om de Heerlenaren die hun verhaal hebben gedeeld te portretteren. Wekelijks worden deze gepubliceerd op de sociale media van Gemeente Heerlen en Heerlen Mijn Stad. Ook is er een centrale plek voor alle portretten en verhalen: www.heerlen.nl/lieveheerlenaar

Passende en persoonlijke fotografie
Omdat afstand houden en zoveel mogelijk thuisblijven heel belangrijk is in de strijd tegen het coronavirus worden de portretten gemaakt via FaceTime door de Heerlense fotografe Wen Roks. De eerste drie portretten zijn van een verpleegkundige die is hersteld van het coronavirus, een acteur die vastzit in Amsterdam en zijn familie in Heerlen niet kan bezoeken en een leerling van het Bernardinuscollege die geen centraal eindexamen kan doen.

Wat is jouw verhaal? Deel het met de burgemeester via [email protected]