Lekker divers aanbod bij Parkstad Culinair 2019

De zevende editie van smaakfestijn Parkstad Culinair vindt plaats van 5 t/m 8 september op het Pancratiusplein in Heerlen. Parkstad Culinair heeft iets voor elke maag. Of het nou een sterrenmaaltijd, een perfect gegrilld stukje vlees of een ‘fusion cooking fantasy’ is. Uiteraard geserveerd met een glaasje levenselixer oftewel een lekker bubbeltje.

Dit zijn de restaurants en horecazaken die deelnemen aan Parkstad Culinair 2019:

 • [email protected]
  Het Heerlense advocatenkantoor Cogens gaat dit jaar op de Catalaanse toer! Smullen op hoog niveau is gegarandeerd. Er is een speciaal en uitermate bijzonder team samengesteld en zij worden ingevlogen vanuit London. Onder leiding van topchef Victor Garvey wordt de Catalaanse keuken centraal gezet tijdens Parkstad Culinair. Deze topchef is opgeleid en werkzaam geweest in ’s werelds beste restaurants: El Bulli in Catalonië en Noma in Kopenhagen. Garvey is zelf met Michelin-sterren en de laatste jaren werkt de topchef in Londen, waar hij naam maakt met zijn eigen tapasrestaurant Rambla (top 100 beste restaurants in Engeland). Wij zeggen: proeven is geloven!
 • Eetlokaal Zaartje
  Eetlokaal Zaartje gaat het plein op voor Parkstad Culinair. De oversteek is snel gemaakt aangezien het restaurant haar thuishaven al aan het Pancratiusplein heeft. Het team gaat de gelegenheid aangrijpen om hun eetlokaal culinair te presenteren. De gerechten krijgen een luxe twist. Naast het eten is er bij Zaartje ook volop aandacht voor het drinken, de beste cocktails worden door een professionele bartender samengesteld. Tot slot maakt de inrichting het plaatje compleet met de schilderijen van de Maastrichtse schilder Guy Olivier. Kom dat zien en beleven!
 • Smaak & Vermaak
  Dubbel feest voor Smaak & Vermaak gelegen aan het Pancratiusplein. Dit jaar doen ze al voor 5de keer mee aan Parkstad Culinair en bestaan ze ook nog eens 5 jaar. Smaak & Vermaak staat bekend om een totaalbeleving van heerlijk eten, een goed glas wijn in een gezellige en ontspannen sfeer met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Geen wonder dus dat deze Heerlense zaak al 5 jaar een gelukkig huwelijk heeft met Parkstad Culinair. Bezoekers kunnen zich verheugen op ‘live cooking’ van klassieke en nieuwe gerechten bereid met de beste verse producten met speciale aandacht voor de Josper Grill (houtskool). Alle reden om het glas te heffen en volop te proosten en te proeven!
 • Beerkompanie
  ‘Good aete, good drinke en…gaer hie zin’ tante Wies - van de Alpha brouwerij - wist het al lang en de Beerkompanie doorleeft dit motto dag in dag uit. De innerlijke mens wordt bij de Beerkompanie dan ook goed verzorgd, zeker ook tijdens Parkstad Culinair. De keuken van de Beerkompanie staat bekend om de Limburgse ingrediënten die perfect matchen met de Limburgse bieren van Alpha. De bieren worden ook vaak verwerkt in de gerechten als extra smaakmaker. Goed eten en drinken is hier gegarandeerd!
 • Les.
  Unieke gerechten van dagverse producten, dat is Les en zoveel meer! Als echte foodlover startte de Kerkraadse Lesley Rehaen met het experimenteren in onder meer de Arabische keuken en dit was vrijwel meteen een hit. Dit resulteerde in het eerste hoogwaardige afhaalrestaurant van Kerkrade. Waarbij er volop aandacht is voor gezonde en verrassende maaltijden. Benieuwd wat deze ambitieuze dames nog meer in petto heeft? Van 5 t/m 8 september is Les te vinden op het Pancratiusplein!
 • Rudy’s
  Het beste hamburgerrestaurant van 2018 en 2019 staat tijdens Parkstad Culinair op het Pancratiusplein. Rudy’s maakt zijn opwachting en dat zullen we weten. Rudy’s uit Landgraaf werkt met lokale en regionale producten wat zorgt voor de beste kwaliteit en smaak. Tijdens Parkstad Culinair staan uiteraard hamburgers op het menu (in proefformaat) maar ook smaakvol fingerfood én comfortfood. Hierbij schenkt Rudy’s een goed glas wijn of een lekker cocktail. Dit moet je geproefd en beleefd hebben!
 • Bitts
  Bitts is een samenwerking tussen het restaurant Bienvenue uit Maaseik, Taste & Style uit Kerkrade en Hipp Uitzendgroep uit Heerlen. Alle drie de partijen gaan doen waar zij het beste in zijn! Bienvenue is wederom bekroont met een Bib Gourmand en zorgt voor het culinaire spektakel op het bord waaronder de eerste diervriendelijke ganzenlever en eigentijdse poké bowls. Taste & Style maakt de beste bijpassende cocktails bij de gerechten en Hipp Uitzendgroep zorgt voor een uitstekende service. Wat wil een mens nog meer? Juist, op naar Parkstad Culinair!
 • Chi Kookt
  Chi kookt en hoé! Smaak is een echte beleving bij Chi. In haar Maastrichtse keuken heeft ze een plek gecreëerd waar echte genieters bij elkaar komen om te leren van haar kennis en ervaring. Chi staat bekend om haar dagverse wereldgerechten waarin verschillende keukens met elkaar versmelten, oftewel eats meets west. Ga dan ook voor een verrassende ontmoeting naar Chi tijdens Parkstad Culinair!
 • Max Wijn – Quadakkers – Kasteel de Hoogenweerth
  Max Wijn uit Heerlen bundelt de krachten met Quadakkers catering uit Voerendaal en Kasteel de Hoogenweerth uit Maastricht. Waarom ook niet? Samen sta je sterker! Al ruim een halve eeuw steekt de familie Van Wersch ziel en zaligheid in de selectie van de mooiste wijnen. Quadakkers is ook een familiebedrijf en staat sinds jaar en dag bekend voor hoogwaardige catering en natuurlijk van origine als uitmuntende slagerij/traiteur. Kasteel de Hoogenweerth maakt het trio compleet met een schat aan ervaring als gastronomisch gastheer kasteelheer. Laat je verrassen door deze bourgondische top combi!

Parkstad Culinair 5 t/m 8 september, Pancratiusplein Heerlen

Foto: Anne Jannes Photography