Laatste activiteiten Bovengronds Festival

Bovengronds nadert het einde. Het festival over Heerlen ná de mijnen dat begon tijdens de 28ste editie van theaterfestival Cultura Nova sluit komend weekend af met het tweedaagse programma ‘Dansen op de Mijnen’ in Parkstad Limburg Theaters – een plek voor eeuwig verbonden met het mijnverleden van Heerlen.

Op zaterdag 1 december geeft Eurocommissaris Frans Timmermans hier een theatercollege. De zondag (2 december) wordt ingevuld met filmvoorstellingen, muziek en twee exposities. Lotte Walda en The Ragtime Rumours geven hun eigen draai aan oude mijnmuziek en spelen daarnaast ook uit eigen werk. De films die op het programma staan zijn Pride, Barbara en Glück Auf. De exposities zijn van Lene ter Haar en Ad Himmelreich en het Sociaal Historisch Centrum Limburg.

In de tussentijd wordt i.h.k.v. Bovengronds op donderdag 29 november het pop-up Migratiemuseum geopend op het Maanplein van het Maankwartier. Het Migratiemuseum blijft open tot februari 2019. De 3d-grondschildering op het Wilhelminaplein is nog te zien tot januari van volgend jaar.

Bezoek voor meer informatie over het Bovengronds Festival www.bovengronds.nu. Tickets voor 'Dansen zijn op de Mijnen' zijn verkrijgbaar via www.plt.nl.