Kunstkijken in Heerlen: murals en meer!

Overal in Heerlen-Centrum kom je kunst tegen. Voor, boven én onder je. Met haar levensgrote muurschilderingen, verstopte beeldjes, op plinten geplakte mini-murals en driedimensionale grondtekeningen is Heerlen het meest toegankelijke openluchtmuseum van Nederland.

Muralhoofdstad
Zonder in herhaling te willen vallen, maar Heerlen is toch echt dé muralhoofdstad van Nederland. In het centrum alleen al kun je je vergapen aan meer dan 50 grote muurschilderingen gemaakt door (inter)nationale kunstenaars. Maar daar houdt het niet op. Zoals gezegd, zijn er ook nog de beeldjes van Isaac Cordal en de paste-ups van Pablo Delgado, DazeTwo, Yasja en Levalet. Kortom: genoeg om te zien en ontdekken in het straatbeeld van Heerlen. Hoe lees je hieronder.

Basquiat
Nadat vele grote jongens (en meiden!) uit de streetartwereld Heerlen als canvas hebben gebruikt, is nu één van de allergrootsten in onze stad: Jean-Michel Basquiat. Nou ja, het werk van deze veel te vroeg overleden grondlegger en inspirator dan. Tot 2 juni is zijn vroege, meest rauwe werk te zien in het multidisciplinaire SCHUNCK* Glaspaleis (uitleg: SCHUNCK* is naast museum ook een muziek-, dansschool, restaurant en bibliotheek). Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Basquiat - The Artist and His New York Scene.

Kunst komen kijken
Nóg niet bekend met de binnen- en buitenkunst in Heerlen? Dat is heel makkelijk op te lossen:

Heerlen Mijn Stad
Heerlen Mijn Stad brengt altijd de nieuwste streetart in beeld en plaatst deze op social media, dus volg ons op Facebook en Instagram.

Op onze Facebookpagina loopt nu een winactie waarbij je kans maakt op een streetartwandeling mét gids door Heerlen-Centrum. Doe mee!