Juni in Heerlen: evenementenseizoen op volle toeren

De zomer breekt bijna aan! Kijk maar naar de evenementen die Heerlen deze maand op de planning heeft staan en je weet genoeg. Zomers genieten op de pleinen, in de bossen en op straat!

Limburgs Mooiste | 14, 15 en 16 juni
In het weekend van Limburgs Mooiste komen duizenden fietsers aan in Heerlen-Centrum om vanuit daar het prachtige Limburgse landschap te ontdekken en weer terug te keren op het Burg. van Grunsvenplein voor een groot (wieler)feest. Op de zaterdag is er ook de Rabo Kids Ride en op zondag worden de hardloopschoenen aangetrokken voor de Obvion Run.

Daddy Cool Festival | 15 en 16 juni
Daddy Cool is een nieuw en gratis toegankelijk muziekfestival op zaterdag 15 en zondag 16 juni (Vaderdag) in het Aambos. Met een koud drankje in de ene hand en een verse burger in de andere genieten van de lekkerste live-optredens van nieuwe acts in verschillende genres. Het perfecte cadeau voor de pap… en jezelf… en je vrienden!

Kermis | 21 t/m 26 juni
De Booster, Polyp, suikerspinkraam en botsauto’s. Ze staan er dit jaar weer allemaal. Van vrijdag 21 t/m woensdag 26 juni is de Kermis in Heerlen-Centrum.

Benoeming nieuwe stadsdichters | 21 juni
Op vrijdag 21 juni is het eindelijk zover: Anoek Hilt en Jan Widdershoven worden officieel benoemd als de nieuwe Stadsdichters van Heerlen en wel op een heel speciale locatie, namelijk in de, binnenkort nieuw te openen, Boekhandel Van der Velden Van Dam (Promenade 153-155).

Tentoonstelling De Positieve Stad | 21, 22, 28 en 29 juni
15 jonge kunstenaars uit Parkstad hebben onder bezielende leiding van De Positieve Stad, coach Toon Tejohaas en masters Theo Ploeg, Laurent Malherbe en Arjan Winterink maanden toegewerkt naar een unieke tentoonstelling in Maankwartier Heerlen. De tentoonstelling ‘UTOPIA = NU | Solo/Together’ opent op vrijdag 21 juni en is daarna nog een aantal dagen te bezoeken. Tickets kun je bemachtigen door het project (en een vervolg erop) te ondersteunen via de crowdfundingactie.

Geluksweekend Heerlen | 22 en 23 juni
Tijdens het Geluksweekend Heerlen op zaterdag 22 en zondag 23 juni ga jij de stad (nóg) positiever ervaren! Op de zaterdag loop je een route lopen langs een flink aantal winkels, eetgelegenheden en andere niet-te-missen geluksplekken in de binnenstad. Je wordt hier gastvrij ontvangen en krijgt iets mee, kunt iets proeven of mag deelnemen aan een speciale activiteit. En dat allemaal kosteloos!

Op de zondag is een interactieve workshop met als thema ‘Klaar met de Klaagcultuur?’ en een seniorenmiddag. Daarnaast trekt de Processie Pancratius door het centrum, vindt op het Maanplein een ‘Happyning’ plaats en heeft het Nederlands Mijnmuseum een Open Dag.

‘Inspired by’ | 26 juni
Zet een aantal muzikanten, een rapper, een groep dansers, een kunstenaar en een theatermaakster bij elkaar en je krijgt iets ongelooflijk creatiefs. Wat? Dat zie en hoor (lees: ervaar) je op woensdag 26 juni tijdens het ‘Inspired by’-evenement in poppodium NIEUWE NOR. Entree is gratis.

ParkCity Live | 29 en 30 juni
Net buiten het centrum, op een prachtige grasweide in Bekkerveld, ontvangt het bekendste popfestival van Heerlen dit jaar o.a. Afrojack, Within Temptation, De Dijk en Ilse DeLange. ParkCity Live was dit jaar in recordtijd uitverkocht.

Meer evenementen en activiteiten, groot of klein, vind je in onze agenda. Elke maand maken wij een selectie uit het uitgebreide culturele aanbod van Heerlen. Organiseer je zelf een evenement? Tip ons gerust!