Juli en augustus in Heerlen: evenementen in overvloed

De lijst met evenementen voor deze en komende maand is bijna niet te geloven. Hij is niet alleen erg lang, maar ook heel divers en dat is positief nieuws! Succes met kiezen waar je naar toe gaat. 😉

Dansen in het Park | 4 juli
Leerlingen van SCHUNCK* Muziek en Dans dansen op donderdag 4 juli van 18.00 tot 19.00 uur de sterren van de hemel in het Maankwartier Park, onderaan de Saroleastraat bij de Poort van Herle. Kom kijken naar deze swingende danspresentatie en... je mag zelf ook meedoen!

Bigband Doom Kollektief | 4 juli
Bigband Doom Kollektief luistert je donderdagavond op! Neem op 4 juli plaats op een van de terrassen op het Pancratiusplein, bestel een ijskoud pilsje of wijntje en geniet tussen 19.30 en 20.30 uur van een zomerse set bestaande uit “gouwe ouwen en “gouwe nieuwen”!

Parade: Neo-fanfare 9×13 | 6 juli
Het niet-in-een-hokje-te-plaatsen muziekgezelschap Neo-fanfare 9x13 trekt op zaterdag 6 juli dwars door Heerlen-Centrum en laat op verschillende plekken van zich horen. En hoe! Deze uitzonderlijke groep muzikanten mixt klassieke muziek met straattheater. De parade start om 11.30 uur in de Saroleastraat en wordt mogelijk gemaakt door IBA Parkstad en BLOW!.

Bourgondisch Bierproeven | 7 juli
Als er één evenement is waarvan de naam eigenlijk alles zegt, dan is het het Bourgondisch Bierproeven wel! Doe je op zondag 7 juli tegoed aan de smakelijkste speciaalbieren met bijpassende hapjes. Van 13.00 tot 19.00 uur op de Morenhoek en in de Luciushof.

Spettermop | 13 juli
Spettermop volgt Splashmob op. Op zaterdag 13 juli wordt op het Pancratiusplein het grootste watergevecht van Nederland gehouden. Dit jaar georganiseerd door Scouting Amicus. Wat heb je nodig: Super Soaker(s), opvallende (bad)kleding (je strijdtenue!) en een waterbestendige huid.

Zomerpop! | 14 juli
Zomerpop is de muzikale afsluiter van het seizoen van Cultuurhuis Heerlen. Een jaarlijks terugkerend popfestival voor regionale (jonge) muzikanten en bands en een feest voor jong en oud. Laat je ook dit jaar weer verassen door de verschillende soorten acts. Entree is gratis.

Parkstad aan Zee | 16 t/m 19 juli en 22 t/m 25 juli
Kom je uit Heerlen en kun je dit jaar niet met je kind op vakantie? Breng hem of haar dan naar Parkstad aan Zee! Stichting Jeugd-Cultuurfonds Limburg en Stichting Leergeld Parkstad vergoeden deze vakantie in eigen stad. Je kind wordt vier dagen lang ondergedompeld in een wereld waarin hij/zij zorgeloos kan spelen, bouwen en muziek en theater maken. Mail voor meer informatie naar [email protected]

Corio Tropical | 1 augustus
Corio Tropical is een drukbezochte markt, met dans en muziekoptredens met een exotisch tintje, op donderdag 1 augustus van 09.00 tot 17.00 uur.

Corio Tropical - Salsa-Bachata-Kizomba Party | 1 augustus
Om Corio Tropical echt tropisch af te sluiten organiseren Limbo Latino, Heerlen Mijn Stad en De Vijf Pleintjes weer een ‘open air’ dansavond op het Wilhelminaplein. Van 19.00 tot 22.30 uur kun je hier je lichaam laten bewegen op de lekkerste salsa, bachata, kizomba en andere zonnige deuntjes.

RaboRonde Urban Freestyle | 1 augustus
Op donderdag 1 augustus wordt er tussen 12.00 en 17.00 uur flink gestunt op het Pancratiusplein! Het showteam van ‘Act BMX’ geeft hier BMX-demonstraties en clinics. Hoe vet is dat? En wat nóg vetter is: tussen de shows door mag je zelf op de fiets stappen. Klik hier voor meer informatie.

RaboRonde | 2 augustus
Ja, er is leven na de Tour de France! Veel van jouw favoriete wielrenners zie je weer in actie tijdens de RaboRonde Heerlen 2019 op vrijdag 2 augustus en nu van wel heel dichtbij. Geniet van topwielrennen in Heerlen en feest mee op de horecapleinen in het centrum. Meer informatie over deelnemers, tijden etc. vind je op de website van RaboRonde Heerlen.

The Notorious IBE & Pro Freestyle | 9, 10 en 11 augustus
Een ‘match made in heaven’! Het internationale breakdancefestival The Notorious IBE en het sportevenement Pro Freestyle vinden dit jaar voor het eerst in hetzelfde weekend plaats en dat betekent: drie dagen lang onnavolgbare dansoptredens verspreid over het centrum én halsbrekende stunts op BMX-fietsen, stepjes, skates en boards. Supervet! Meer info: The Notorious IBE en Pro Freestyle.

Silent Disco Outdoor XXL | 10 augustus
Beerkompanie en ALFA Bier gaan OUTDOOR met een gigantische ‘Silent Disco’ op het Pancratiusplein. Hoofdtelefoon op en gaan… Kies uit drie kanalen, word één met de muziek en belangrijker nog: stilstaan hoeft niet! Zaterdag 10 augustus van 15.00 tot 22.30 uur. Tickets zijn nu verkrijgbaar aan de bar van Beerkompanie.

Cultura Nova | 23 augustus t/m 1 september
Waar zullen we eens beginnen, want met meer dan 200 voorstellingen, concerten, films, workshops en lezingen is het samenvatten van theaterfestival Cultura Nova editie 2019 nogal een uitdaging. Toneelgroep Maastricht verzorgt dit jaar het voor iedereen toegankelijke openingsspektakel op het Burgemeester van Grunsvenplein en ook de opening van het nieuwe station van Heerlen is onderdeel van de programmering. Verder verandert het plein vóór Theater Heerlen weer in een bruisende ontmoetingsplek, wordt het festival elke dag afgesloten met een gratis concert in de Spiegeltent en zie je de meest verrassende (jeugd)voorstellingen in het theater... en natuurlijk op andere (lees: buitengewone) plekken in Heerlen en omgeving. Óók kun je weer blijven overnachten op de festivalcamping (Urban Sleepover!). Klik hier voor het volledige programma.

Meer evenementen en activiteiten, groot of klein, vind je in onze agenda. Elke maand maken wij een selectie uit het uitgebreide culturele aanbod van Heerlen. Organiseer je zelf een evenement? Tip ons gerust!