Coronamaatregelen verder versoepeld: horeca en bioscopen weer open op 1 juni

Het is zeker! Vanaf 1 juni gaat de horeca weer gedeeltelijk open. De voorgenomen versoepeling van coronamaatregelen gaat door zoals gepland. Dat heeft premier Mark Rutte zojuist bevestigd tijdens een live persconferentie.

Terrassen mogen open op maandag 1 juni om 12.00 uur. Er geldt geen maximaal aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden). Binnen mogen horecagelegenheden 30 mensen excl. personeel ontvangen. Wel is vooraf een zitplek reserveren verplicht eveneens een check of iemand coronaklachten heeft. Feestcafés en clubs blijven voorlopig gesloten i.v.m. een te groot besmettingsgevaar.

Bioscopen en theaters mogen vanaf 1 juni maximaal 30 mensen per zaal toelaten, waarbij het belangrijk is dat bezoekers voldoende uit elkaar zitten. Een kaartje vooraf kopen is verplicht. Voor musea geldt hetzelfde.

Bij een tweede piek van besmettingen door het coronavirus kan landelijk besloten worden om per regio de maatregelen opnieuw aan te scherpen. In een regio met een lage besmettingsgraad is dat dan niet nodig.

Klik hier voor meer informatie
Kijk hier de persconferentie terug
Voor meer informatie over het coronavirus ga je naar www.rivm.nl