Het nieuwe station van Heerlen opent binnenkort

Het duurt niet meer lang voordat de deuren van de nieuwe stationshal in het Maankwartier openen en het tijdelijke station voorgoed verleden tijd is. Hieronder zetten we een aantal praktische zaken op een rij en vind je een overzicht van activiteiten rondom de opening(en).

  • Het tijdelijke station sluit op woensdag 31 juli om 21.00 uur. Daarna rijden er vijf dagen geen treinen van en naar het station. NS en Arriva zetten in deze periode extra bussen in.
  • Op donderdag 1 en vrijdag 2 augustus wordt het tijdelijke station afgebroken.
  • Op maandag 5 augustus worden de nieuwe stationshal en perrons voor het eerst in gebruik genomen. Rond 5.30 uur komt hier de eerste trein aan.
  • Op 5 augustus rolt Heerlen Mijn Stad de welkomstmat uit voor (nieuwe) reizigers. Maak een foto op, vanaf of van de mat, plaats de foto online met de aangegeven hashtags en maak kans op mooie prijzen. De mat ligt in de Saroleastraat, nabij de Poort van Herle.
  • Ook NS en Arriva hebben op 5 augustus een leuke attentie voor de reizigers.
  • ProRail meldt dat de liften pas later werkend opgeleverd worden. Het bedrijf zet daarom medewerkers in die mensen die slecht ter been zijn van en naar de perrons kunnen begeleiden. Onder begeleiding kunnen mensen de sporen dan oversteken via een overpad.
  • Op zaterdag 31 augustus is de officiële opening van het nieuwe station. Op het Spoorplein geeft violiste Rosanne Philippens – op uitnodiging van Cultura Nova – een vrij toegankelijk lunchconcert en verder staan er nog allerlei activiteiten op de planning, waaronder een groots verrassingsspektakel (hierover later meer!).

Volg de website en Facebookpagina van het Maankwartier voor actuele informatie over het nieuwe station, werkzaamheden en activiteiten.

Foto: Maankwartier Heerlen