Heerlens sportevenement Limburgs Mooiste gaat op de virtuele toer

Eigenlijk zouden er op zaterdag 6 en zondag 7 juni duizenden wielrenners en hardlopers klaar staan om deel te nemen aan respectievelijk Hago Limburgs Mooiste en de Obvion RUN. Helaas gaat dit niet door vanwege de coronamaatregelen. Toch gaat de organisatie niet achteroverleunen en stilzitten. En jij hoeft dat ook niet te doen. Limburgs Mooiste en Obivion RUN gaan namelijk virtueel!

Limburgs Mooiste ZUID Virtueel
Nederland barst van de prachtige toertochten. Helaas worden er – in ieder geval tot 1 september – geen toertochten georganiseerd. Wil je toch genieten van de mooiste routes van Nederland en dan met name de routes door het Limburgse landschap? Dankzij online platform BKool kun je de mooiste stukken van deze toertochten gaan rijden. Samen met de NTFU hebben zij namelijk de Fietssport League, een serie van 5 virtuele toertochten op BKool, opgezet. Zo is er ook een 35km route door het Heuvelland gedigitaliseerd en kun jij vanaf 06 juni – één maand lang – virtueel toch een stukje Hago Limburgs Mooiste ZUID ‘rijden’.

Mee doen? Registreer je dan voor deze league via deze website en probeer één maand lang gratis het online platform van BKool.

Aftrap Limburgs Mooiste Zuid Virtueel
Op zaterdag 6 juni wordt de virtuele editie van Limburgs Mooiste op ludieke wijze afgetrapt. De organisatie gaat deze virtuele rit fietsen op het Burgemeester van Grunsvenplein. Hierbij hopen zij nog vergezeld te worden door enkele prominenten. DJ Marco Schiffeler komt ze in ieder geval aanmoedigen en draait opzwepende muziek op het plein. Ook is de Limburgs Mooiste rondemiss van Eventief aanwezig en zal finishspeaker Paul Dolhain iedereen over de finish “lullen” met zijn stimulerende woorden. In samenwerking met poppodium Nieuwe Nor en Demo Productions wordt dit alles LIVE op Facebook uitgezonden. Zo kan iedereen toch een beetje van de Hago Limburgs Mooiste-sfeer proeven. Limburgs Mooiste in het klein!

De start is om 14.00 uur. Wil je een kijkje komen nemen, mag dat uiteraard. Maar houd je hierbij wel aan de richtlijnen van het RIVM. Denk aan de 1,5 meter afstand en kom niet in groepen.

Virtuele Obvion RUN
Op 7 juni zouden een kleine 1.500 deelnemers aan de start staan voor de 3de editie van de Obvion RUN, maar vanwege de coronamaatregelen gaat dit helaas niet door. Toch kan er gerend worden! Niet op 1 dag, maar gedurende 3 weken. Van 7 juni t/m 28 juni kun jij zelf starten aan de 10 kilometer van de Obvion RUN. De organisatie zorgt ervoor dat de route bijna 1 maand lang voor jou is uitgepijld.

Startlocatie: Burgemeester van Grunsvenplein te Heerlen, ter hoogte van de fontein.
Finish: Geerstraat 1 Heerlen, ter hoogte van het kantoor van Hago Limburgs Mooiste.

Routekaart: https://www.limburgsmooiste.nl/routes/obvion-run-2020-virtual-run/
GPX: Download hier

Klik hier voor meer informatie over Limburgs Mooiste en Obivion RUN

Foto: Obivion RUN 2019 | Michèl Kosmann - IsoGrafix