Heerlen to go: haal ook het kerstdiner lokaal

Waarschijnlijk ben je af aan het tellen voor kerst, maar wat is het toch druk rondom die feestdagen… We hebben een leuke tip om de druk wat van de ketel te halen dit jaar. Waarom zou je uitgebreid gaan koken als er zoveel lekkers te halen is in Heerlen? Maak het jezelf makkelijk dit jaar en ontdek de afhaalkerstmenu’s van de meest uiteenlopende restaurants van Heerlen. Wij hebben er al een aantal voor je op een rijtje gezet!

Koken met kerst? Hmmm… misschien dit jaar niet. Uren in de keuken staan, terwijl je liever ontspannen op de bank zit, lekker aan de koffie mét een kerstkransje. Say no more, je redding haal je gewoon af in Heerlen, of je laat het zelfs bezorgen: een kerstdiner van jouw favoriete of juist een nieuw restaurant. Van je vaste adresjes op het Pancratiusplein tot Thais, sushi en tapas. Kom je ook lekker lokaal kerstdinershoppen?

Rondje Pancratiusplein

De restaurants op het Pancratiusplein zijn al helemaal klaar voor kerst. Dat zie je niet alleen aan de gezellige versiering op het plein zelf, maar er staan ook al heel wat kerstmenu’s klaar. Bij de Kromme Toeter haal je een speciale borrelbox met allerlei heerlijke hapjes à la Toeter (via hun Facebook-pagina). Met Smaak & Vermaak kook je samen deze kerst! Er is namelijk een 3-gangenmenu waarvan het meeste al is klaargemaakt. Zelf zet je de puntjes op de i met behulp van de handleiding (ook handig om te laten lijken alsof je helemaal zelf hebt gekookt!).

Bij tapasrestaurant Bueno kies je uit verschillende tapasmenu’s speciaal voor kerst. Je kunt er een mix van toetjes bij bestellen. Bijna-buren Pinchos tapasbar pakt ook uit met kerst: Spaans gourmetten of eindeloos veel tapas smullen, dat is de (moeilijke) keuze. Voordat we het Pancratiusplein verlaten steken we nog over naar Fresco Pasta Bar, die een super-de-luxe borrelplank serveren, die je voor kerst en/of oud en nieuw kunt bestellen. Als we dan nog even (virtueel) naar de vijfde verdieping van het Glaspaleis gaan, wordt daar door Brasserie Mijn Streek een klassiek kerstmenu klaargemaakt voor de fijnproever: een feestelijk 3- of 4-gangendiner met wild uit te breiden met bijpassende wijnen.

Ook buiten het Pancratiusplein valt er genoeg lekkers te halen voor de feestdagen. Zo kun je bijvoorbeeld eens Aziatisch eten met kerst. Sushi Matcha heeft een speciale X-mas Box waarmee je zeker weet uitgebreid verrast te zullen worden met de lekkerste sushi. Zelfs authentiek Thais kan in Heerlen! Bij Khun Kaew Authentic Thai is de kerstactie dit jaar een driegangenkeuzemenu dat je met vis en vlees of helemaal vegetarisch kunt bestellen. Je hebt dan nog de keuze tussen verschillende voor- en hoofdgerechten.

Tot zover een portie inspiratie voor jouw afhaalkerstdiner of een goed gevulde tafel tijdens oud en nieuw. Het is fijn als we je kunnen inspireren om de Heerlense horeca deze feestdagen een extra steuntje in de rug te geven, het is nu belangrijker dan ooit! Geniet van je kerstdiner en #haalhetlokaal.

Klik hier voor een overzicht van alle afhaal- en bezorgopties in Heerlen-Centrum

Blog: Kohl - tekst voor toerisme, natuur en erfgoed
Foto: Luc Lodder