Heerlen to go: haal hier je lockdownlunch

Wat missen wij de lunchpauzes in onze favoriete Heerlense horeca! Tijdens het aftellen totdat we weer binnen mogen zitten, doen sommige lunchrooms en restaurants hun best om die fijne lunchervaring mee te geven naar huis. Dat lukt stiekem best goed! Laat die boterhammen liggen en trakteer jezelf vandaag op een lekkere lockdownlunch.

Wist jij dat je meest uiteenlopende lunches kunt afhalen in Heerlen? Van een boterham vegan kipsalade met huisgemaakte cheesecake tot een tosti frikandel speciaal met de bijnaam ‘vettige herder’... Ook kun je voor je favoriete wokbeker gaan of je middagpauze vieren met verse sushi. Waar heb je zin in?

Zin in een luxe boterham of een broodje?
Het smaakt áltijd lekkerder als iemand anders jouw boterham smeert. Hendig lekkere boterhammen krijg je bij Tableau, de kunst- en koffiebar in de Oranje Nassaustraat. Zij serveren die boterham vegan kipsalade, maar ook een boterham Nutella met crunchy crisp hazelnootjes. Die kun je dan ‘wegspoelen’ met verse jus. Een onweerstaanbare Club Sandwich haal je bij de Brunchbar. Ook hier kun je gezond gaan (Boterham Kaas Gezond) of lekker luxe met een Boterham Carpaccio. Ben je in het Maankwartier? Ontdek dan het uitgebreide assortiment van Sandwich King! Zij maken heel veel soorten broodjes, warm en koud, vers voor je klaar. Ook handig op weg naar de trein…

Zin in een wokbeker?
Lekker hartig is zo’n wokbeker voor de lunch. Dat is weer eens wat anders en het geeft je een opkikker voor de rest van je werkdag. In Heerlen zijn er twee geweldige adresjes voor een wokbeker. Je hebt Asian Wok, bij de ingang van het Corio Center aan de kant van de Royal, niet te missen! Op hun uitgebreide menu staan wokbekers, maar nog veel meer. Op de Bongerd ligt Mr. Wok, sinds jaar en dag bekend om zijn take away box. Hier ook een lekkere variant met tofu!

Zin in een burger?
Hebben wij even geluk dat er nog niet heel lang geleden een burgerrestaurant opende, vooraan in de Sarool. En het mooiste: Le Burger maakt burgers voor je tijdens lunchtijd. Cheeseburgers, BBQ-burgers en Mexican burgers zijn slechts enkele voorbeelden… Met een lunchmenu (keuze uit burger, pasta of taco) zit je helemaal gebakken.

Zin in sushi?
Wie heeft er nou géén zin in sushi? We love it! Er zijn verschillende superleuke sushizaken in Heerlen, denk aan Sushi Matcha en het nieuwe Zen Sushi, maar good old Sushi Vandaag is dé plek voor je sushilunch. Met een van de vele sushiboxen kies je precies wat je wilt hebben: grote honger, kleine honger, vega of vis… Wordt het sushi vandaag?

Zin in een vette hap?
Na de tosti frikandel speciaal in de intro was je stiekem aan het wachten op ongezonde lunchtips, of niet? Die ‘vettige herder’ is een verrassend lekkere creatie van Pat’s Tostibar. Hij heeft ook gezondere tosti’s, maar deze moet je gewoon een keer proeven. Dan mag de automatiek van friture Huppertz, Heerlens cultureel erfgoed, ook niet ongenoemd blijven. Op donderdag en vrijdag vier je het einde van de week bij de Puntzak en richting het weekend smaakt de kapsalon van Pammetje extra goed. Laten we afsluiten met een absolute klassieker: de Smulbar. Die weten we allemaal wel te vinden in Heerlen…

Wat je ook gaat lunchen, #haalhetlokaal

Smakelijk!

Blog: Kohl - tekst voor toerisme, natuur en erfgoed
Foto: Luc Lodder