Heerlen to go: avondeten afhalen van klassieker tot sjieker

Vanavond ga je niet koken, toch? Lange dag, geen kookinspiratie of gewoon zin om jezelf te verwennen met dat ene gerecht dat nergens anders lekkerder smaakt... In Heerlen zijn er zoveel restaurants waar je jouw avondeten kunt afhalen, dat wordt nog lastig kiezen! Natuurlijk is het steunen van de horeca in deze tijd ontzettend belangrijk en ook nog eens hartstikke lekker. In deze blog inspireren we je met een selectie: wordt het een Heerlense klassieker of mag het wat sjieker?

Net als je de Heerlense horeca een beetje denkt te kennen, duikt er weer een nieuw, spannend food concept op. Zelfs (of juist) in tijden van corona valt er genoeg te ontdekken. In Heerlen eet je niet alleen specialiteiten uit alle hoeken van de wereld, maar het kan zo simpel en lekker of uitgebreid en luxe als jij wilt.

Heerlense klassiekers

‘Simpelweg dineren met een glimlach’ kan al jaren bij Eetlokaal Zaartje op het Pancratiusplein. Dat eenvoudige en lekkere eten haal je nu gewoon af of laat je zelfs bezorgen (do t/m zo). Een ander credo is dat je wordt verwend voor een eerlijke prijs: met 16,50 voor een 3-gangenmenu en 19,50 voor een 4-gangenmenu voegen ze daad bij woord.

Ging jij vroeger ook naar de H5? Natuurlijk! Inmiddels heet deze Heerlense klassieker al een hele tijd Quatro Cinema en is er een geweldige Quatro Bar aan toegevoegd waar je dagelijks onweerstaanbare flammkuchen kunt afhalen. Kies uit het uitgebreide menu of ga als je niet kunt kiezen voor een proeverij van drie flammkuchen.

Een klassiek Indiaas restaurant in Heerlen is Zafran. In een monumentaal pand aan het Wilhelminaplein wordt er authentiek Indiaas gekookt. Die curry’s zijn niet te versmaden en het menu is ook nog eens vriendelijk voor vegetariërs en veganisten. Die heerlijke Indiase gerechten neem je nu zo mee naar huis of laat je aan huis bezorgen.

Ronnie’s BBQ RIBS is dé plek voor spareribs, burgers en wings in Heerlen, al zeker vijf jaar. Het restaurant ligt een beetje verstopt in de Dautzenbergstraat, maar de liefhebbers weten het wel te vinden. We moeten het intieme terras nog even missen, maar gelukkig kun je alle stoere gerechten afhalen of laten bezorgen.

Het kon niet anders dat Toko Mie & More neerstreek in Heerlen. Met hun Urban street food zetten ze Aziatisch eten stijlvol op de kaart. Al die heerlijke, kleine gerechtjes – voornamelijk uit de Indonesische keuken – worden met veel liefde en aandacht bereid. De goedgevulde loempiaatjes zijn inmiddels favoriet bij velen, maar je krijgt er ook roti, ritja ritja, kitimoen en kiripiek: laat je verrassen!

Hier is het wat sjieker…

De Franse keuken met wereldse invloeden proef je bij Grand Turquoise. Zij zijn de gangmakers van het Wilhelminaplein met – normaal gesproken – een goed gevuld terras. Gelukkig kun je nog steeds genieten van licht gerookte Shetland zalm, reuzeravioli in roomsaus, gebraden hoenderfilet en veel meer. Hun 3-gangen keuzemenu (€25,75) klinkt ook heel erg goed, kijk maar eens…

Nu we niet op vakantie kunnen, halen we het vakantiegevoel maar in huis. Voor authentieke gerechten uit een Italiaanse trattoria is Da Peco het adres. Met de namen van de pizza’s (Emilia Romagna, del Nonno en O sole mio) begint het al goed. Specialere Italiaanse gerechten, zoals tortiglioni, filleto (tournedos) en scampi diavolo staan naast de klassiekers zelfs op het afhaal- en bezorgmenu.

Last but not least hebben we in Heerlen ook culinaire ervaringen van de bovenste plank. Helemaal in lijn met de stad serveert Graffiti ‘food for the neighbourhood’, ruwe kunstwerkjes op je bord. Met hun afhaalmenu trakteer je jezelf op sticky ribs met frambozensambal, kreeft met groene asperges of je deelt een roasted kingcrab en laat je verrassen door een dessert.

Kijk voor alle restaurants met afhaal- en bezorgopties in Heerlen-centrum op ons overzicht.

Blog: Kohl - tekst voor toerisme, natuur en erfgoed
Foto: Luc Lodder