Heerlen op de kaart: nieuwe stadsplattegrond

Heerlenaren Aline Ploeg (grafisch ontwerper en vegan kok) en Leonie Kohl (tekstschrijver en vlogger) wilde graag een stadsplattegrond maken. Zo gezegd, zo gedaan. Met een beetje hulp van Gemeente Heerlen, Heerlen Mijn Stad, VVV Zuid-Limburg en IBA Parkstad. De nieuwe vrolijk vormgegeven plattegrond laat je in een oogopslag zien wat er allemaal te beleven is in Heerlen. De dames loodsen je – samen met andere ‘locals’ – langs de beste shop-spots, lekkerste eettentjes, mooiste murals en enkele verborgen plekken. Interessant leesvoer voor toeristen maar zeker ook voor de Heerlenaar, want je leert je stad opnieuw kennen.

De plattegrond is gratis verkrijgbaar bij o.a. VVV Zuid-Limburg, SCHUNCK, FLY Conceptstore, Quatro Cinema, Coasters, Hotel Tulip Inn, Hotel Botterweck, Thermenmuseum, Mijnmuseum en is digitaal te downloaden via deze link (pdf-bestand).

Herontdek Heerlen! Gratis stadsrondleiding

Om bewoners en bezoekers kennis te laten maken met de nieuwe stadsplattegrond, is iedereen welkom om op zaterdag 16 februari tussen 11.30 en 12.30 uur op het Pancratiusplein aan te sluiten voor een gratis rondleiding door de stad aan de hand van de nieuwe stadsplattegrond!

Om 10.30 uur vindt in het Betahuis de officiële onthulling van de stadsplattegrond plaats.