Heerlen Mijn Stad presenteert Block Party tijdens IBE

Het programma ‘Heerlen Center Stage’ biedt het hele jaar rond een podium in de binnenstad

Heerlen Mijn Stad, HFC Dance Studio en De Vijf Pleintjes bundelen de krachten om doorlopend de aandacht te vestigen op de lokale breakdance- en hip hop-scene en de bijbehorende straatcultuur. Zo waren er in juni al de Buurtbattles waarbij kinderen in Heerlense buurtcentra van Alcander les kregen van HFC Dance Studio waarin toe werd gewerkt naar de finale battle op straat in Heerlen Centrum.

Block Party (straatfeest) aan vooravond The Notorious IBE
Vanaf augustus tot eind dit jaar staat er nog zoveel moois op de planning! Op donderdag 9 augustus geeft Heerlen Mijn Stad voor het tweede jaar op rij een dansfeest op straat, de HMS Block Party! Eén dag voordat The Notorious IBE losbarst – en Heerlen verandert in de breakdance- en hiphophoofdstad van de wereld – komen lokale dansers en IBE-ers samen op het Pancratiusplein Noord (achter de kerk). Hier gaan ze gemoedelijk tegen en met elkaar dansen, de wereldse hapjes van de omliggende restaurants proeven en gewoon chillen op deze toffe locatie in Heerlen-Centrum. Bewoners en bezoekers, voeg je gerust bij dit internationale gezelschap! Entree is gratis.

HeerlenCS (Center Stage), de binnenstad als podium!
HeerlenCS is een jaarprogramma rondom de lokale breakdance- en hiphopscene (al dan niet vermengd met andere vormen van straatcultuur) opgezet door Heerlen Mijn Stad, HFC en De Vijf Pleintjes en andere partners. Zo volgt er op vrijdag 10 augustus het event ‘HFC welcomes IBE’ als opwarmer voor The Notorious IBE, gaan we zaterdag 1 september terug in de tijd met ‘Old Skool’ en verwelkomen we zaterdag 3 november het NK Breakdance voor kids in de binnenstad. We sluiten het jaar af in stijl, met ‘HeerlenCS Wind-up’ in begin december. Achter de schermen wordt hard gesleuteld, geschaafd en georganiseerd. Voor alle actuele info: www.heerlenmijnstad.nl

Over HeerlenCS
Breakdance en hiphop leeft in Heerlen, niet alleen tijdens georganiseerde evenementen. Het hele jaar door wordt er gedanst waarbij Heerlense dansers ook nog eens hoge ogen gooien op zowel nationaal als internationaal niveau. HeerlenCS zorgt ervoor dat deze talenten gedurende het hele jaar een podium krijgen. Gewoon op straat, in de Heerlense binnenstad. Op deze eigenwijze wijze kan iedereen ervan meegenieten én kennis maken met deze dansstijlen.