Heerlen massaal aan het dansen geslagen via sociale media

Als jij niet naar de dansschool kan, dan komt de dansschool wel naar jou toe. Dat moeten de Heerlense dansscholen hebben gedacht toen ze deze week zijn gestart met het geven van online danslessen. O.a. HFC Dancestudio, YnkD, Jay’s Dance Vision en Swing-Inn roepen Heerlenaren op om thuis te (blijven) bewegen op muziek en hier positieve energie uit te halen. En met succes!

HFC Dancestudio
HFC (Carbon6) staat de komende tijd voor ‘Heerlen Fights Corona’ en zendt elke maandag, woensdag en vrijdag om 11.00 uur een livestream uit op Facebook en Instagram. Verschillende instructeurs en verschillende dansstijlen komen voorbij. De eerste twee video’s zijn al duizenden keren bekeken.

YknD
YnkD (Huskensweg) is afgelopen woensdag begonnen met een eerste open les via Instagram. Door het grote aantal kijkers heeft de dansschool besloten dit uit te breiden naar twee keer per week. Vanaf komende week dus elke maandag en woensdag om 19.00 uur live te volgen via hun Instagrampagina.

Jay’s Dance Vision
De leerlingen en instructeurs van Jay’s Dance Vision (verschillende locaties) hebben vandaag een hoopvolle video de wereld in geslingerd en gaan vanaf nu frequent danslessen voor leden en niet-leden aanbieden op hun sociale media.

Swing-Inn
Waar de andere scholen zich vooral toeleggen op breakdance, hiphop en andere ‘urban’ dansstijlen kun je bij Swing-Inn (Plaarstraat) bijv. ook de Engelse wals, tango en rock ‘n’ roll (leren) dansen. Online heeft Swing-Inn een apart gedeelte ingericht met instructievideo’s voor haar leden. Volg Swing-Inn op Facebook of Instagram voor meer informatie.

Ons advies: maak plek in de woonkamer en ga wat online lessen volgen, welke dat is volledig aan jou... waarom niet allemaal?! Nu iedereen vooral thuis moet blijven, is dit leuk tijdverdrijf en goed voor jou en je lichaam. Steun de Heerlense dansscholen door ze te taggen in jouw dansfoto’s of -video’s.

Foto: online dansles HFC Dancestudio