Haal de Heerlense vlag in huis

Vanaf vrijdag 6 december is de Heerlense vlag voor elke Heerlenaar te koop. Daarnaast laat de gemeente de vlag wapperen bij alle openbare gebouwen in de stad. De blauwe gemeentevlag met de gele adelaar bestaat sinds 1966. Het blauw staat voor hardwerkende mensen en de gele adelaar voor de stad die grote veranderingen trotseerde.

Volgens wethouder Jordy Clemens past de vlag nog steeds goed bij de stad: “Heerlen staat altijd open voor verandering, verwelkomt het nieuwe. Tegelijkertijd is er groeiend zelfbewustzijn en trots. Wat mij betreft mogen we nóg vaker die trots op onze stad uitdragen. We laten de Heerlense adelaar weer wapperen. Op ieder openbaar gebouw, in elke buurt en bij iedere trotse Heerlenaar!”

Speciale introductieprijs bij Visit Zuid-Limburg shop
De vlag van Heerlen is vanaf 6 december verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg shop (voorheen VVV), Bongerd 19 in Heerlen-Centrum. De vlag is voor de speciale introductieprijs van €19,95 verkrijgbaar. De vlag is 1 x 1,5 meter en geschikt voor een vlaggenstok. Een leuk cadeau voor de komende feestdagen.

Openbare gebouwen
De komende tijd worden ook alle openbare gebouwen in Heerlen voorzien van de Heerlense vlag.