Graffiti is open: een nieuw restaurant voor Heerlen en omstreken

Van Cucina del Mondo naar Graffiti
De laatste jaren had Cucina del Mondo zich ontwikkeld tot een restaurant op topniveau. Dit had als gevolg dat er voornamelijk gasten van ‘buitenaf’ de zaak bezochten en er slechts een handje gasten daadwerkelijk uit Parkstad kwam.

Met Graffiti willen we dit stukje Heerlen graag teruggeven aan de locals. Het interieur – met haar kleurrijke murals – past heel goed bij Heerlen en met het concept zijn we teruggegaan richting het Cucina del Mondo van 7 jaar geleden.’’

De menukaart is gebaseerd op andere steden waar graffiti en hip-hop een grote rol spelen, en opgemaakt als een groot driegangenkeuzemenu (á €37,-). De gerechten op de menukaart kunnen ook los besteld worden.

21-jarige chef kok aan het roer
Jasper van de Vin gaat restaurant Graffiti en haar keuken runnen. De jonge chef(21) deed ervaring op bij Kasteel Erenstein, la Griotte en Pure C. De afgelopen vijf jaar maakte hij deel uit van het team van Cucina del Mondo, waar hij zowel in de bediening als in de keuken heeft gestaan. ”Hij kent deze zaak van binnen en van buiten, dat maakt hem de gepaste man voor deze job’’, vertelt Servais Tielman (voormalig eigenaar Cucina del Mondo). Hoewel Tielman zijn culinaire avontuur elders gaat voortzetten, blijft hij nauw betrokken bij Graffiti en Van de Vin.

" Mensen
zijn hier aan het juiste adres voor een stoere, leuke avond waarbij er niet alleen kunst op de muur staat, maar we ook kunst op de borden maken!’’ aldus chef kok Jasper van de Vin.

Open voor iedereen
Graffiti is van woensdag tot en met zondag geopend voor diner. Om het concept voor iedereen, dus ook gezinnen met kleine kinderen, toegankelijk te maken, gaat het team van Graffiti op deze dagen werken in twee shifts: gasten kunnen van 17:00 tot 19:15 of van 19:15 tot het einde van de avond aan tafel.

Restaurant Graffiti – Laanderstraat 27, Heerlen – www.restaurantgraffiti.nl