FOUR FEET NINE tovert het Thermenmuseum om tot discotheek

Na prachtige videoproducties op historische plekken als Kasteel Strijthagen, Royal Theater, Kasteel Hoensbroek, Savelbergklooster en Slot Schaesberg voegt FOUR FEET NINE nu ook het oudste stenen gebouw van Nederland toe aan haar lijstje van unieke ‘feestlocaties’. Samen met de 23-jarige DJ Mick Mazoo veranderde dit creatieve collectief onlangs het Thermenmuseum in Heerlen om tot een discotheek die door iedereen te bezoeken is via het YouTube-kanaal van FOUR FEET NINE. De première is op vrijdag 23 juli om 18.00 uur.

Brent Bemelen: “Als Stichting FOUR FEET NINE brengen we creatievelingen bij elkaar op de fraaiste locaties in Zuid-Limburg en leggen dit proces vast op beeld. Zo ontdek je met FOUR FEET NINE nieuwe muziek, nieuwe plekken en bezoek je, desnoods digitaal, al het moois dat onze regio te bieden heeft. Voor onze volgende productie streken we onlangs, in de nachtelijke uurtjes, neer bij een van de Romeinse pareltjes van deze regio: het Thermenmuseum.”

Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg, met als topstuk het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw in Nederland! Als onderdeel van het Romeins kwartier is het Thermenmuseum niet het enige wat de stad Heerlen verbindt aan een rijk Romeins verleden. “Dankzij deze samenwerking met o.a. de Gemeente Heerlen dragen we een steentje bij aan dit cultuurhistorisch besef en zetten we het museum letterlijk in een ander daglicht.”

Voor de camera’s van FOUR FEET NINE staat het 23-jarige megatalent Mick Mazoo uit Geleen. Zijn verkwikkende muziek die diep emotioneel en melodieus is, komt tot leven tijdens deze energieke en dansbare DJ-set in het Thermenmuseum. Met zijn unieke sound en releases op ’s werelds grootste dancelabels zoals Spinnin’ Records is Mick Mazoo zeker een artiest om in de gaten houden.

Première
De première van ‘Mick Mazoo x Thermenmuseum’ vindt a.s. vrijdag 23 juli om 18:00 plaats via…

Links

Youtube: https://www.youtube.com/fourfeetninetv
Facebook: https://www.facebook.com/4feet9
Instagram: https://www.instagram.com/4feet9/
Website: https://www.4feet9.nl/

Deze video is mede-mogelijk gemaakt door: Gemeente Heerlen, IBA Parkstad, Provincie Limburg, Romeins Kwartier Heerlen en het Thermenmuseum.

Foto's: Jonathan Widdershoven