Foto’s en verhalen uit de oorlog gezocht voor ’75 jaar bevrijding Limburg’

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de eerste plaatsen in Limburg werden bevrijd. Dit was het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De bevrijding van Limburg en Nederland begon op 12 september 1944 en eindigde op 3 maart 1945. Om de bevrijding te herdenken worden er speciale activiteiten door heel Limburg georganiseerd. Het Heerlense bedrijf BadDice is bezig met de ontwikkeling van een overkoepelende app.

Limburg Bevrijd(t)
Limburg Bevrijd(t) is een applicatie die wordt ontwikkeld in het kader van 75 jaar bevrijding van Limburg. De app bevat spelelementen gebaseerd op ingestuurde verhalen en foto’s uit de oorlog. Ook kan de app gebruikt worden als evenementenkalender. De app is binnenkort gratis te downloaden voor iedere IOS (IPhone) en Android (bijv. Samsung) telefoon.

Foto’s en verhalen
Via de website limburgbevrijd.nl kun je oude foto’s van locaties of gebouwen uit de oorlog insturen. Het liefst met een beschrijving van een historische gebeurtenis op de betreffende plek. Ook persoonlijke verhalen uit die tijd zijn van harte welkom.

Foto's: Rijckheyt