Februari in Heerlen: liefde voor carnaval

Liefde vóór carnaval en liefde voor carnaval. Deze maand vieren we eerst de liefde met een aantal speciale Valentijnsactiviteiten om vervolgens de rood-geel-groene en altijd gezellige wereld van de carnaval in te stappen!

De Versjeswinkel | donderdag 6 februari
Zeg dit jaar ‘ik hou van jou’ met iets meer woorden en laat de dichters van De Versjeswinkel je hierbij helpen. Op de koopavond van donderdag 6 februari tussen 18.00 en 21.00 uur kun je bij boekhandels van der Velden van Dam en de Plantage een gratis gedicht voor je lief laten schrijven. Klik hier voor meer informatie.

Music was my first love | vrijdag 14 februari
Speeddaten in poppodium NIEUWE NOR op Valentijnsdag voor wie op zoek is naar everlasting love (of burning love 😉). Er hebben zich al behoorlijk wat vrijgezellige dames aangemeld, dus heren grijp jullie kans! Aanmelden kan tot 7 februari via deze link.

Vertrek Blauw Sjuut | maandag 17 februari
Op maandag 17 februari vertrekt het Gilde Blauw Sjuut om de carnaval aan te kondigen in de hele Euregio. Je kunt de bemanning omstreeks 13.00 uur uitzwaaien vanaf het Pancratiusplein.

Heksetreffe | woensdag 19 februari
Wat is net als het Heksetreffe één groot verkleedfeest? Precies, het Eurovision Songfestival. Logische keuze om ‘Eurovision Hekseconcour’ het thema van 2020 te maken. Horrormaskers, pluche kalkoenen en vrouwen met baard zijn toegestaan. Woensdag 19 februari vanaf 20.15 uur in de kroegen op het Pancratiusplein.

Intocht Blauw Sjuut | vrijdag 21 februari
Vijf dagen zijn ze onderweg geweest, de mannen van de Blauw Sjuut. Laten we ze een warm welkom geven in thuisstad Heerlen. Daarna kan het carnavalsfeest echt beginnen! De intocht van de Blauw Sjuut vindt plaats op vrijdag 21 februari van 20.00 tot 22.00 uur op het Pancratiusplein.

de TENT | 21 t/m 24 februari
Zet de TENT maar op z’n kop, daarvoor staat ie er! Van vrijdag 21 t/m maandag 24 februari op het Pancratiusplein met elke dag een ander feestprogramma. Klik hier voor tickets en meer informatie.

CarNORval | 21 t/m 25 februari
Tijdens CarNORval viert poppodium NIEUWE NOR carnaval op allesbehalve carnavalsmuziek. Stamp de confetti van je af in de nachten van 21 t/m 25 februari. Van house & techno naar drum & bass, van zware techno door naar hardbass en eindigen met hardcore & more! Mét te gekke headliners, vele lokale helden en 5 keer volle bak... Alaaf, maar dan anders hier in Heële! Klik hier voor tickets en meer informatie.

Kinderoptocht Heerlen-Centrum | zaterdag 22 februari
Op zaterdag 22 februari trekt de Kinderoptocht door het centrum van Heerlen. Kom genieten van de verklede jeugd of loop zelf mee. De Kinderoptocht begint om 13.33 uur op het Burgemeester van Grunsvenplein.

Heerlense Sleuteloverdracht | zaterdag 22 februari
Traditiegetrouw overhandigt de burgemeester tijdens de Sleuteloverdracht op carnavalszaterdag de sleutel van de stad aan onze Sjtadsprins. Tenminste… dat hopen we! Dan kan de vasteloavend echt losbarsten.

De Heerlense Sleuteloverdracht speelt zich af in Theater Heerlen op zaterdag 22 februari om 16.11 uur. De gratis tickets zijn inmiddels allemaal vergeven, al kun je je wel op de wachtlijst laten zetten via de website van Theater Heerlen.

LET OP: Grote Optocht is verplaatst naar dinsdag 25 februari. Starttijd blijft ongewijzigd.
Grote Heerlense Optocht | zondag 23 februari
Al jaren de grootste carnavalsoptocht van Nederland. Vorig jaar liepen er meer dan 30 praalwagens, 160 grote, kleine en héle kleine groepen, einzelgänger en muziekgroepen mee. Gaan we daar dit jaar overheen? Kom het zelf bekijken op zondag 23 februari vanaf 12.11 uur in Heerlen-Centrum.

MiseraBAL | zondag 23 februari
Ga na de Grote Optocht direct door naar de Morenhoek voor straatcarnaval zoals straatcarnaval bedoeld is. Herriemenie Miserabel zet de toon en andere ‘muzikalisten’ volgen. Toegang is gratis, maar let op: vol = vol. Zondag 23 februari vanaf 17.11 uur op de Morenhoek (plein voor dansschool Swing-Inn, nabij Sushi Vandaag).

Lichtstoet | dinsdag 25 februari
Praalwagens prachtig verlicht eveneens de mensen die erachteraan lopen. Op dinsdag 25 februari vanaf 20.11 uur trekt traditioneel de Lichtstoet door de straten van de Heerlense binnenstad.

Meer evenementen en activiteiten, groot of klein, vind je in onze agenda. Elke maand maken wij een selectie uit het uitgebreide culturele aanbod van Heerlen. Organiseer je zelf een evenement? Tip ons gerust!