Eerste voorstellingen Cultura Nova 2019 bekend

Theaterfestival Cultura Nova komt dit jaar – van 23 augustus t/m 1 september – opnieuw met een kleurrijk en gelaagd, toegankelijk én risicovol programma. Vandaag maakte de organisatie de eerste voorstellingen bekend. Ook is de kaartverkoop inmiddels gestart.

Dit jaar zal onder andere het Franse spektakeltheater Ilotopie het water in de Beaujean Zilverzandgroeve omtoveren tot een prachtige fantasiewereld. Het Canadese gezelschap Cirque Eloize staat op het programma met de moderne circusvoorstelling Hotel. Het Zuidelijk Toneel brengt met De achterkant van Heerlen een theatercrimi met hiphopmuziek. De hitvoorstelling My Land van het Hongaarse gezelschap Recirquel gaat in Heerlen in première. Als liveorkest bij de zwijgende film Modern Times van Charlie Chaplin neemt philharmonie zuidnederland het publiek mee terug naar de wervelende jaren dertig van de vorige eeuw. Verder zal violiste Rosanne Philippens Heerlen trakteren op meerde concerten in de binnenstad van Heerlen, waaronder een Aad de Haas-concert in het SCHUNCK Glaspaleis en een feestelijk concert (Il grande finale) in de voormalige Royal bioscoop. Cultura Nova beleeft veel Nederlandse premières, zoals bijna alle jeugdvoorstellingen!

Meer informatie per voorstelling en tickets vind je op de website van Cultura Nova.

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019. L1 doet ook dit jaar weer uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Alles is terug te kijken via www.culturanova.nl en www.l1.nl/culturanova.