Dutch Mountain Film Festival 2021 bijna van start

Van 2 tot en met 7 november vindt de 11e editie van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) plaats. Met Royal Theater als basiskamp en expedities in Heerlen en Aken belooft dit filmfestival voor bergfanaten en cinefielen weer een groot feest te worden. Bloedstollende documentaires, indrukwekkende fototentoonstellingen, mountainbikeclinics en fietstochten met flink wat hoogtemeters en zelfs Bergsteigeressen staan garant voor een gezonde overdosis Gipfelglück.

Na een jubileumeditie die vorig jaar op het laatste moment afgelast moest worden en vanwege de coronamaatregelen alleen door kon gaan, is er dit jaar extra veel energie voor DMFF 2021. Zoals vanouds – dat mag je zeggen na tien eerdere edities – vormt Royal Theater het centrum van dit alsmaar uitdijende filmfestival. Er is zoveel te doen dat keuzestress standaard bij het programma hoort.

Zes dagen
Een kleine week lang is er programma op maar liefst zes locaties in Heerlen en Aken. In Royal Theater, de monumentale bioscoop van Heerlen, worden de meeste films getoond. In Apollo Kino & Bar in Aken is er een ook filmprogramma. Het filmprogramma is als elk jaar indrukwekkend, met het zwaartepunt op het weekend, 6 en 7 november. Veel sneeuw, ijs, gletsjers, hoogtemeters en de wildste bergavonturen van over de hele wereld komen samen tijdens het filmfestival. Op vrijdag worden de DMFF Awards uitgereikt aan de beste bergfilms van het afgelopen jaar.

Meer dan films
Voor echte bergliefhebbers is stilzitten een straf, behalve als er een echt goede bergfilm te zien is. Wil je buiten de filmvertoningen actief bezig zijn, dan is er ook voor jou een vol programma. Schep op met je bergkennis tijdens de BergPubquiz bij Café Pelt, stap op je mountainbike tijdens een clinic of de Summit 2 Summit ride waarbij je van het hoogste punt in Nederland naar het hoogste punt in België rijdt. Maak een wandeling naar Villa Eikhold, de NIVON Natuurvrienden Berghut en bewonder daar de gratis toegankelijke bergfotografie-expositie. Bij boekhandel Van der Velden van Dam is er een bergachtige boekenborrel en in SCHUNCK bezoek je gratis de video-installatie, Ararat, over de gelijknamige heilige berg in de Armeense hoofdstad Yerevan.

Elk jaar timmert de organisatie van DMFF weer aan het bergpad voor een weergaloos programma en ook deze editie belooft weer een toppertje te worden. Kijk op de website voor het programma en tickets.