Drieluik van street art siert Quatro Cinema

Het begon in 2018 met de inmiddels befaamde Griekse god op de Quatro Cinema in Heerlen gemaakt door het gerenommeerde Spaanse kunstenaarsduo Pichi & Avo. Een grote stap vanuit de gemeente om het Romeins Kwartier en daarmee het Romeinse verleden van Heerlen meer zichtbaar te maken op een eigentijdse manier, passend bij de stad. In 2020 werden de verfkwasten overgedragen aan James Jetlag en Yasja Ligtelijn en zo ontstond het tweede aansluitende deel en kreeg de levensgrote schildering een lokaal sausje. Het duo koos voor een combinatie tussen de Romeinse geschiedenis van Heerlen en scenes uit de filmklassiekers Qua Vadis (1951) en Gladiator (2000).

Aan Studio Giftig de eer om het drieluik af te ronden. Het kunstenaarsduo uit Eindhoven legt op dit moment de hand aan het derde deel van de schildering. Opnieuw is het Romeinse verleden van Heerlen het thema van waaruit wordt gewerkt.

Extra bijzonder is het dat dit derde deel mogelijk is gemaakt door een geslaagde crowdfundingsactie gevoerd door de initiator van dit project, de Heerlense stichting Getting Up! i.s.m. Heerlen Mijn Stad. Getting Up! is grondlegger van het ‘Quatro Mural Project’ en grootleverancier van streetartuitingen en -activiteiten in Heerlen en daarbuiten.

De openluchtcollectie van straatkunst in Heerlen groeit hier mee gestaag door en zowel de gemeente Heerlen als de stadspromoters van Heerlen Mijn Stad zijn voornemens om de ontwikkeling van streetart doorlopend te stimuleren en om de werken en de artiesten het podium te geven dat ze verdienen.

Foto: Sanne Gijsbers