Dit staat je te wachten in het nieuwe theaterseizoen van Parkstad Limburg Theaters!

In een afgeladen vol Parkstad Limburg Theater Heerlen werd op zaterdag 14 september het nieuwe theaterseizoen officieel geopend met de maestrolijke voorstelling: Amadeus, de rebel, zijn muziek, zijn ondergang. Amadeus is vandaag (zondag 15 september) nog te zien in Theater Heerlen en daarna weer van 22 t/m 26 oktober 2019.

Met zijn uitbundigheid, muzikaliteit en humor zet Amadeus de toon voor het nieuwe theaterseizoen. In dit artikel geven we een kort overzicht van wat er nog allemaal komen gaat.

Cabaret
Het wordt weer lachen, gieren, brullen dit theaterseizoen. Een ding: laat je lach vooral de vrije loop, inhouden lukt toch niet. Zeker niet met de bekendste komieken van Nederland op het podium: Brigitte Kaandorp, Najib Amhali, Theo Maassen, Peter Pannekoek, Martijn Koning, Pieter Derks, Henry van Loon, Sara Kroos, Claudia De Breij, Roué Verveer, Daniel Arends en Tineke Schouten.

Speciale vermelding: oudejaarsconference van Peul Jan

Musical
Showtrap, spotlights, muziek! Ook dit seizoen heeft Theater Heerlen de grootste musicals in huis. Van de avonturen van ieders favoriete weesmeisje Annie tot de ‘outrageous’ dragshow Kinky Boots tot Hello, Dolly! met theaterkoningin Simone Kleinsma in de hoofdrol. En wat zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is Lazarus, het laatste meesterwerk dat David Bowies ons heeft nagelaten.

Jeugd/familie
Probeer de kinderen maar eens rustig te houden, want dit theaterseizoen kunnen ze de meest magische sprookjesfiguren, beeldschone prinsessen en stoere helden van wel héél dichtbij zien! Nijntje, Roodkapje, Brandweerman Sam, Dolfje Weerwolfje, Woezel & Pip en Doornroosje komen allemaal op bezoek.

Muziek
Als Theater Heerlen spreekt van een divers muziekaanbod, dan is daar géén woord aan gelogen. Zowel artiesten van ver buiten de landsgrenzen als grootheden uit eigen land komen een show weggeven in Heerlen. De line-up van dit theaterseizoen bestaat uit onder meer: Jethro Tull, Rowwen Hèze, Kim Wilde, Ilse DeLange, Gilbert O’Sullivan, Danny Vera, Dweezil Zappa, Waylon, Guy Davis en Jett Rebel.

Speciale vermelding: Southern Bluesnight

Dans
De hamstrings worden dit seizoen weer goed aangespannen! Wanneer je een blik werpt op de dansprogrammering zie je ballet, moderne dans, hiphop en zelfs new wave vogue staan. Kortom: alle denkbare dansstijlen komen voorbij. Vooral tijdens het internationale dansfestival Schrit_tmacher, dat in 2020 haar 25ste editie beleeft.

Klassiek
De muziek van Bach, Beethoven, Chopin, Mozart en Schubert is niet meer weg te denken uit het theater. De beroemdste muziekstukken allertijden worden dit seizoen weer ten gehore gebracht door de beste musici uit binnen- en buitenland.

Toneel
Het toneel is en blijft een bijzondere plek. Vanaf hier kunnen spelers en theatermakers je tot tranen roeren, een brede glimlach bezorgen of tragiek laten voelen. Laat je opnieuw beroering brengen door gevestigde gezelschappen en nieuwe makers.

Speciale vermeldingen: Herrie in de keuken met/van Jon van Eerd, de theaterhit ‘La Voix Humaine’ met Halina Reijn en de try-out van Het Huwelijk met Huub Stapel

Voor het volledige aanbod is www.plt.nl altijd je nr. 1 stop!


| Winactie |
Zoals je kunt lezen, aan keuze geen gebrek dit theaterseizoen! Laat ons jouw top drie weten door te reageren op dit Facebookbericht (< Klik!) en maak kans op kaarten voor jouw favoriete voorstelling.