'De stad als speeltuin': creatieve workshop voor alle Heerlenaren op donderdag 7 oktober

Het is al veel gezegd en geschreven, maar Heerlen is in de afgelopen jaren veel veranderd. En nog steeds maakt de stad een transformatie door. Het nieuwe stadskantoor is bijna klaar, de opening van de nieuwe zaal van poppodium NIEUWE NOR komt steeds dichterbij en er worden meer woningen en groene plekken toegevoegd in het centrum. Daarnaast zorgt de diversiteit aan evenementen en straatkunstwerken voor extra leven en kleur in Heerlen. Maar doordeweeks wordt er nog wel eens gesproken over een gebrek aan beleving in de Heerlense binnenstad en daar wil gemeente Heerlen nu verandering in brengen met het nieuwe stadsontwikkelingsprogramma ‘De stad als speeltuin’.

Zo is kunst- en ontwerpstudio Daily tous les jours uitgenodigd door de gemeente om een creatief en speels kunstwerk aan Heerlen-Centrum toe te voegen. Nu kunnen zij wel van alles verzinnen maar het gaat er vooral om wat de Heerlenaar vindt. Daily tous les jours nodigt daarom Heerlenaren – of mensen met een hart voor Heerlen – uit voor een creatieve sessie rondom dit project op donderdag 7 oktober van 16.00 tot 18.00 uur op Maanplein 52 (Maankwartier Heerlen). Zo haalt de ontwerpstudio specifieke kennis op over de stad die alleen jij als Heerlenaar of Heerlenfan hebt en wordt het kunstwerk – met jouw inbreng – écht Heerlens.

De workshop heeft een vrije inloop, aanmelden van tevoren is niet nodig. Dus kom tekenen, wandelen, de stad in kaart brengen of gewoon even praten. Donderdag 7 oktober, 16.00 - 18.00 uur, Maanplein 52.

Foto: Luc Lodder / Kids Weekend 2020