Daddy Cool: ga lekker zitten voor hét gratis popfestival van Heerlen!

Wat een fijn nieuws dat Daddy Cool, het gratis popfestival van Heerlen, ‘gewoon’ doorgaat. ‘Gewoon’ betekent (beperkte) zitplaatsen, maar daar krijg je wel twee festivalweekenden in plaats van eentje voor terug. Dit jaar strijkt Daddy Cool neer bij C-mill. Op zaterdag 11 september wordt er afgetrapt met een swingend dagprogramma van het nieuwste blaasmuziekfestival van Heerlen, The Notorious Brassfest. Claim je plek en kom zitten, luisteren en genieten!

Aankomend weekend (11 en 12 september) en het weekend erna (18 en 19 september) is het terrein van C-mill de plek om wat van dat o zo gemiste festivalgevoel mee te pikken. Daddy Cool is een festival waar je de nieuwste popmuziek ontdekt, vaak met een lokaal tintje. Het loopt over van kakelvers muziektalent en het programma zit vol spetterende acts. Ondanks dat je op je billen zit, belooft het één groot feest te worden.

Zaterdag 11 september 2021: The Notorious Brass Fest
The Notorious Brass Fest is het nieuwste blaasmuziekfestival van Heerlen, een initiatief van Herriemenie Miserabel en de Nieuwe Nor. Zij nemen deze hele festivaldag over met de explosieve en energieke act Broken Brass en het groovende funk-collectief Power To The Pipo. Herriemenie Miserabel zelf zorgt voor een van de hoogtepunten: een spiksplinternieuwe show vol rock, pop en hiphop waar verschillende Heerlense popmuzikanten, van rapper Astronaut tot blueszangeres Calien Eurlings, aan bijdragen.

Zondag 12 september 2021: Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour
Op deze mooie hopelijk zonnige zondag neemt Bevrijdingsfestival Limburg het een dagje over bij Daddy Cool. Dat betekent heel veel nieuw, nationaal muziektalent waaronder optredens van Luwten, Madoux, Ar-Jane en Norah Rhodes. Vrijheid vieren is niet alleen iets voor 5 mei en daarom voegen we er 12 september gewoon even aan toe.

Zaterdag 18 en zondag 19 september: Daddy Cool
In dit weekend heeft Daddy Cool elke dag vijf te gekke acts voor je klaarstaan, het enige wat jij hoeft te doen is er lekker voor te gaan zitten. De line-up is gekozen om jou als bezoeker te verrassen met jong en lokaal muziektalent. Met namen als S10, Collignon, Three Little Clouds en Joshua J zit je zeker goed.

Alle activiteiten zijn gratis en er zijn per dag 250 zitplekken beschikbaar, dus twijfel niet te lang om je tickets te boeken. Kijk voor alle informatie op de website van Daddy Cool.

Tekst: Leonie Kohl
Foto: Heerlen Mijn Stad