Bijna ‘bye bye Basquiat’: nog t/m 2 juni in SCHUNCK

De grootste tentoonstelling die SCHUNCK ooit in huis heeft gehaald is nog maar een paar weken te bezoeken. Tot zondag 2 juni om precies te zijn. ‘Basquiat – The Artist and his New York Scene’ werd op 28 februari door niemand minder dan Koningin Máximageopend en de tentoonstelling haalde daarna nog vaak positief de pers. Zo schreef de Volkskrant over “hoe een klein Heerlens museum een New Yorkse wereldster naar Nederland haalde”, en begreep NRC ook wel waarom. Zelfs Jinek had er een item over in haar succesvolle talkshow.

Basquiat – The Artist and his New York Scene
De veel gestelde ‘wie, wat, waarom, waar en wanneer’ vragen hebben wij uitgebreid behandeld in de blog ‘BasquiWAT?’. Ook hebben wij vier 'voorbijgangers' met de camera gevolgd om een indruk te geven van de tentoonstelling en Chapeau Magazine op pad gestuurd. Wil je nog net iets meer weten voordat je het museum binnenstapt, kun je altijd de Basquiat-website van SCHUNCK raadplegen. Maar wacht niet te lang: na 2 juni gaat de tentoonstelling terug naar het buitenland.

Activiteiten
‘Basquiat – The Artist and his New York Scene’ is de komende weken nog elke dag (m.u.v. de maandagen) te bezoeken, met elk weekend meerdere rondleidingen. Ook interessant is de tentoonstelling in combinatie met een street art tour door Heerlen.

Zoals gezegd, op zondag 2 juni is de laatste dag om het museum te betreden, maar ook buiten de museummuren wordt er stil gestaan bij Basquiat. Nou ja, stil staan… Gedanst gaat er worden, en flink ook. Op het Pancratiusplein speelt zich op dezelfde dag de spannende finale van de ‘Buurtbattle’ af.

Tijdlijn met hoogtepunten Basquiat

  • 31 januari – Opening door Koningin Máxima, Jasper Krabbe en Emile Roemer
  • 02 februari – Openingsweekend met o.a. Lezing Alexis Adler & Nora Burnett Abrams
  • 14 maart – Eerste van vier Basquiat Cafés in poppodium Nieuwe Nor
  • 19 maart – Lezing Jane Dickson & Charlie Ahearn (bevriende collega’s van Basquiat)
  • 25 maart – Start voorrondes ‘Buurtbattle’
  • 05 april – SCHUNCK verwelkomt 10.000ste bezoeker
  • 22 april – Basquiat + food + music
  • 25 april – Op pad met graffitikunstenaar DazeTwo
  • 02 juni – Laatste bezoekdag + grote finale ‘Buurtbattle’

SCHUNCK
Basquiat - The Artist and his New York Scene
SCHUNCK Glaspaleis
2 februari t/m 2 juni 2019

De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten

SCHUNCK - Bongerd 18, 6411 JM Heerlen
+31 (0)45 577 22 00
www.schunck.nl