Atelier Stadsrevisie zoekt (Heerlense) helpende handen

Wie door de Heerlense binnenstad wandelt, ziet een wildgroei aan bouwstijlen en geveltypes. Waar sommige gevels heel mooi zijn, zijn anderen ontzettend lelijk (eerlijk is eerlijk). Maar wat ze vrijwel allemaal gemeen hebben, is dat de benedengevel niet meer overeenkomt met het karakteristieke deel dat erboven ligt. Hier wil Atelier Stadsrevisie verandering in brengen en het liefst met jouw hulp!

Atelier Stadsrevisie
Om het beeld van wat Heerlen ooit was te herstellen, heeft kunstenaar Michel Huisman het kunstproject Atelier Stadsrevisie bedacht. Vanuit zijn werkplaats op Maanplein 52 werkt hij momenteel aan een aantal nieuwe gevels voor panden in onder meer de Saroleastraat. Dit doet hij samen met leerlingen van het Techniekcollege en vrijwilligers die zich reeds hebben gemeld. En die laatste groep kan nog wat uitbreiding gebruiken.

Vrijwilligers
Atelier Stadsrevisie is op zoek naar een diverse groep vrijwilligers. Mensen die kunnen schilderen, timmeren of stukadoren of de zogeheten alleskunners. Ben jij 65+, gedeeltelijk arbeidsongeschikt, wil je een ander vak leren of gewoon een bijdrage leveren aan de transformatie van de Heerlense binnenstad, dan is dit wellicht een mooie kans voor jou. Je doet een hoop kennis op, leert nieuwe mensen kennen, er wordt samen gegeten en de sfeer is ongedwongen.

AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER IS MOGELIJK VIA WWW.ATELIERSTADSREVISIE.NL

Pat’s Tostibar
Het eerste zichtbare resultaat van Atelier Stadsrevisie is te zien op Saroleastraat 66 waar nu Pat’s Tostibar is gevestigd. De nieuwe gevel laat zien waar Atelier Stadsrevisie voor staat: het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen, warme kleuren, herkenbare details en het terugbrengen van die prachtige luifels.

Meer weten? www.atelierstadsrevisie.nl

Foto's: Luc Lodder