April in Heerlen: twee weekenden vol evenementen op komst!

Het is nu half april en het weer wordt alleen nog maar mooier (weergoden, lezen jullie mee?). Laten we gebruik maken van die zonnige lentelucht en het evenementenseizoen langzaam starten. De komende weekenden staat er weer van alles te gebeuren in de Heerlense binnenstad. Wat, dat lees je hieronder.

D’r Heëlesje Joarmaat | zaterdag 20 april
Op zaterdag 20 april vindt van 9.00 uur tot 17.00 uur de 13e editie van D’r Heëlesje Joarmaat plaats in Heerlen-Centrum. Bezoekers kunnen op deze dag struinen langs 400 marktkramen, knuffelen met boerderijdieren, allerlei lekkers proeven bij de live kookshows en genieten van kunst, muziek en ander vermaak. Nieuw dit jaar: Silent Disco op de Bongerd en roofvogels en Alpaca’s in de kinderboerderij. Het hele programma lees je hier.

KingsXperience | vrijdag 26 en zaterdag 27 april
Een feest geschikt voor een Koning, dat is KingsXperience! Geniet op koningsnacht van muzikale optredens van TONCA, And're Hazes Band en DJ Kevin S op het Pancratiusplein. Op koningsdag kun je actief deelnemen aan diverse kinderactiviteiten, een vrijmarkt voor jong en oud, een uitgebreid middagprogramma en te gekke optredens van onder andere Blizzert, NoiZZ en DJ Kevin S. Blijf op de hoogte via het Facebookevenement.

Tango Brutal Festival | zaterdag 27 april t/m zondag 5 mei
Ook dit jaar is de passie van de Argentijnse tango zicht- en voelbaar in Heerlen! Het meerdaagse Tango Brutal Festival laat je op verschillende locaties in en rondom Heerlen-Centrum ademloos genieten van de brutaliteit, sensualiteit en sierlijkheid van de tango. Luister, kijk toe of dans mee bij concerten, demonstraties, workshops, films en lezingen. Klik hier voor het volledige programma.

Meer evenementen en activiteiten, groot of klein, vind je in onze agenda. Elke maand maken wij een selectie uit het uitgebreide culturele aanbod van Heerlen. Organiseer je zelf een evenement? Tip ons gerust!