50 jaar De Nor: genoeg verhalen om te vertellen.

De geschiedenis van de NOR is er eentje die zeker verteld mag worden en gelukkig is het moment nu daar. De NOR – in al z’n hoedanigheden – maakt een halve eeuw onderdeel uit van Heerlen en met de nieuwe zaal op komst, is het de hoogste tijd om terug te blikken. Poppodium NIEUWE NOR doet dit met vier gratis toegankelijke avonden.

“50 Jaar Stichting De NOR verteld”
De boeiende geschiedenis van de NOR is in vier periodes onder te verdelen. Zo heb je het ontstaan van De NOR in het iconische jaar 1969, de rumoerige jaren ‘80 waar De NOR op straat kwam te staan, een nieuwe start halverwege de jaren ‘90 in het pand van IJzerwarenhandel Schmitz aan de Pancratiusstraat en tenslotte de komst van het huidige poppodium in 2006.

Tijdens de vier gratis toegankelijke avonden in het café van de NIEUWE NOR wordt vanaf maandag 13 januari telkens een van de vier periodes belicht. Stadshistoricus Michel Lemaire schetst het tijdsbeeld, journalist Paul Dolhain tekent verhalen op met betrokkenen, dichter Merlijn Huntjens vat samen en huisband VLAMP neemt je mee naar het bijbehorende muzikale landschap. De avonden worden gefilmd zodat de geschiedenis van De NOR wordt vastgelegd én voor iedereen toegankelijk wordt.