3D-grondschildering in Heerlen-Centrum

Ter ere van het Bovengronds Festival laat centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad i.s.m. Street Art Heerlen een optische illusie ofwel een ‘3D-grondschildering’ maken op het Wilhelminaplein in de binnenstad. De Utrechtse kunstenaar Remko van Schaik is hiervoor uitgenodigd en gaat vandaag aan de slag. Vanaf vrijdag is de grondschildering in volle glorie te zien.

In zijn ontwerp heeft Remko van Schaik zich laten inspireren door het Heerlense mijnverleden. Wanneer de bezoeker in de schildering stapt, waant hij/zij zich in een verlaten mijngang.

Fotowedstrijd
Heerlen Mijn Stad en Street Art Heerlen dagen jou uit om een foto te maken in dit 3D-kunstwerk en deze te delen via social media. Vergeet daarbij niet de hashtags #heerlenmijnstad en #bovengronds te gebruiken. Elke week wordt de meest originele foto gedeeld. Op de laatste dag van het nieuwe winterevenement ‘Wintertijd Heerlen’ (6 jan.) wordt de beste foto bekend gemaakt. De winnaar krijgt een prijzenpakket met daarin o.a. alle 5 de edities van het Heerlense stadsgidsje ENNE. Mee doen met de wedstrijd kan tot en met 5 januari 2019.