Zwijnenstal

Een spannende muzikale komedie over de allerbeste boerderij, met de aller-gelukkigste dieren ter wereld

Zwijnenstal is een spannende, humoristische familievoorstelling met heel veel livemuziek. Over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt. Dit stuk begint met het wonderbaarlijke verhaal over de vrolijke, glanzende en altijd lachende dieren van de Beestenhoeve, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen... Met onder andere Ilse Warringa en Rop Verheijen - beide onder andere bekend van De Luizenmoeder.

Overal zingt het wonderlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. Dus Knokker, het sterke paard, bouwt en sjouwt terwijl de slimme varkens Admiraal en Hagel heel belangrijke gesprekken voeren. Zonder De Mens is iedereen gelijk, toch?

Waarom klinken de liederen zo droevig

Dan, opeens, verdwijnt Hagel. De Regels veranderen, zonder dat erover gestemt wordt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? En wie is dat onbekende schaap dat opeens verdwijnt?

Credits

Zwijnenstal is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera

Tekst & regie: Marije Gubbels
Spel & zang: Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer
Livemuziek: Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker
Compositie muziek: Thijs Borsten
Vormgeving: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink
Lichtontwerp: Tim van 't Hof