Zomers’Carillon #10: Canto Ostinato meets Jazz - Jeroen van Veen & Mike Del Ferro

Frank Steijns (André Rieu Orchestra) viert 25 jaar stadsbeiaardier in Heerlen, met tien jubileumconcerten die wél doorgaan in augustus. Onder de muzikale gasten bevindt zich o.a. de allerjongste carillonspeelster ter wereld.

Concerten vanuit de kerktoren mogen wel doorgaan, omdat er voldoende ruimte is op de belendende pleinen in de Heerlense binnenstad om die bij te wonen. Het publiek kan veilig op de terrassen van de horecazaken plaatsnemen of staand luisteren vanaf de pleinen: de Bongerd, het Pancratiusplein en Wilhelminaplein. De anderhalve meter afstandsnorm is zo te waarborgen.

Zomers’Carillon #10 | Zaterdag 29 augustus – 19.00 uur | Canto Ostinato meets Jazz - Jeroen van Veen & Mike Del Ferro

Pianisten Jeroen van Veen en Mike del Ferro spelen Canto Ostinato van Simeon ten Holt op elektrische piano en keyboard, naast stadsbeiaardier Frank Steijns in de toren van de romaanse Pancratiuskerk. Canto Ostinato is stellig een monument in de eigentijdse muziek.

Dit keer in een geheel nieuw jasje, of beter gezegd: het trio gaat terug naar de bron Perpetuum. Canto Ostinato is de basis; het concert is zonder pauze en elke keer anders, omdat de musici de vrijheid hebben om het stuk naar eigen believen in te vullen.
Del Ferro en Van Veen spelen al jaren samen en voelen elkaar feilloos aan. Samen geven ze een nieuwe dimensie aan het begrip ‘vrijheid’. Dit is de Canto Ostinato zoals u hem nog nooit heeft gehoord. De vaak als rituele reis omschreven ‘Canto Ostinato and beyond’ kunt u zittend of liggend ervaren. Neem gerust uw yogamat mee.