Wouter Hamel Theatertour

Vintage jazzvocalist eindelijk terug in het theater

Na zijn debuut en eerste hit As Long as We're In Love in 2008 ging het razendsnel met Wouter Hamel. In binnen- en buitenland viel een groot publiek voor zijn jazzy pop. Succesalbums als Hamel en Nobody’s Tune leverden een volle prijzenkast op en voerden hem naar België, Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Japan en Zuid-Korea. Dit jaar is hij terug met het album 'Boystown' er eindelijk ook weer een Nederlandse theatertour, waarmee hij ook Heerlen aandoet.

Wouter Hamel studeerde ‘Lichte Muziek en Zang’ aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2005 was hij te zien op tv in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

In 2007 bracht Wouter bij Dox Records zijn eerste album Hamel uit. Met dit album won hij de eerste prijs bij de Essent Awards en de Zilveren Harp. Het werd ook in Japan en Zuid-Korea uitgebracht, met succesvolle tours door Azië als gevolg. Ook zijn volgende albums Nobody’s Tune en Lohengrin waren buiten Europa een groot succes. Wouter Hamel heeft getourd door België, Engeland, Duitsland, Japan, Zuid-Korea, Spanje en Frankrijk. Dit seizoen is hij eindelijk weer in de Nederlandse theaters te zien!

Wouter Hamel-YouTube
Wouter Hamel-YouTube