Wintertijd Heerlen

Van donderdag 13 december 2018 tot zondag 6 januari 2019 staat Heerlen in het teken van WinterTijd Heerlen. Het Pancratiusplein en de Bongerd worden omgetoverd in een groot winterdorp en de binnenstad van Heerlen wordt met sfeervolle kerstdecoraties aangekleed.

Een 600m2 grote schaatsbaan een 6 meter hoog en 30 meter lange ijsglijbaan op het Pancratiusplein vormen het middelpunt van WinterTijd Heerlen. Direct aan de schaatsbaan bevindt zich een typisch wintercafé. Vanuit het wintercafé kan er onder het genot van een heerlijk winters hapje en drankje gekeken worden naar de gezellig schaats- en glijtaferelen. Het wintercafé is daarnaast een ideale gelegenheid om een bedrijfsborrel, kerstbijeenkomst of nieuwjaarsborrel te organiseren. ​

Op de Bongerd bieden wij een aangenaam ingericht plein in de bekende authentieke kerstsferen. Naast super gezellig ingerichte 'Tipitenten' waar met name in de weekenden goede livemuziek wordt geprogrammeerd, worden hier diverse nostalgische kermisattracties geplaatst en wordt een kleinschalige en gevarieerde wintermarkt gerealiseerd. De sfeervolle aankleding zorgt voor een ongekende winterambiance.

Beleef een waanzinnige winter in Heerlen!

SCHAATSBAAN

Op het Pancratiusplein wordt een schaatsbaan van echt ijs geplaatst van 30 meter lang bij 20 meter breed. De schaatsbaan van 600m2 is de gehele periode voor iedereen toegankelijk. Gebruik de schaatsbaan voor een gezellige dag uit met kids, een actieve date of een tof uitje met je vrienden! Uiteraard kun je op de schaatsbaan diverse programmaonderdelen en activiteiten verwachten. De schaatsbaan is circa 12 uur per dag geopend. ​

GLIJBAAN

De 35 meter lange ijsglijbaan wordt net als de schaatsbaan op het Pancratiusplein geplaatst. Glij met tubes (banden) voor de Pancratiuskerk en SCHUNCK* langs. Door de hoogte van 6 meter worden er gegarandeerd hoge snelheden bereikt. ​Een spannende activiteit voor alle leeftijden!

WINTERCAFE

Direct naast de schaatsbaan en de glijbaan staat het wintercafé geplaatst. In dit typische wintercafé kan er genoten worden van een heerlijk winters hapje en drankje en heb je direct uitzicht op de grote schaatsbaan. Het wintercafé staat in het teken van sfeer en gezelligheid en wordt dan ook in gewenste sferen ingericht om een typische winterse ambiance te creëren. In het wintercafé worden ook diverse activiteiten georganiseerd.

WINTERPARK

Op de Bongerd wordt een gezellig 'winterpark' gecreëerd. Door het plaatsen van twee grote tipitenten, diverse kerstbomen, nostalgische kermisattracties en diverse 'marktkraampjes' kun je hier een kerstachtige en gezellige sfeer verwachten. In de tipitenten worden, met name in de weekenden, 'de winteravonden van Lex' geprogrammeerd. Daarnaast vinden er diverse andere activiteiten plaats programma onderdelen plaats.

PROGRAMMA

Naast diverse programmaonderdelen en activiteiten op de schaatsbaan, in het wintercafé en in het winterpark worden op de programmapagina ook de programmaonderdelen vermeld die verder reiken dan het evenementengebied.​

Kijk snel op de programma pagina en ontdek wel programmaonderdelen of activiteiten jij absoluut niet mag missen!