Tommy Emmanuel

Tweevoudig Grammy genomineerde Tommy Emmanuel, komt weer naar Heerlen! Voor dit concert in de RABOzaal op 15 maart 2019 neemt hij als speciale gast JD Simo mee.

Accomplice One
Dit concert zal in het teken staan van zijn album "Accomplice One", zijn laatste bewijs van muzikale diversiteit en expressie, dat zich uitstrekt van authentieke country-blues tot face-melting rock shredding. De nummers zijn een mix van nieuwe muziek op onuitwisbare klassiekers en gloednieuwe originelen van Tommy en zijn vele collega’s.

De artiesten die naar voren zijn gestapt om Tommy in de studio te vergezellen, vormen een indrukwekkende lijst: Jason Isbell, Mark Knopfler, Rodney Crowell, Jerry Douglas, Amanda Shires, Ricky Skaggs, JD Simo, David Grisman, Bryan Sutton, Suzy Bogguss en nog veel meer.

Biografie Tommy Emmanuel
Tommy Emmanuel is een tweevoudig Grammy genomineerde gitarist uit Australië. Deze legendarische gitarist heeft een professionele carrière die vijf decennia omspant waarin hij met enkele van de beste muzikanten over de hele wereld samen heeft gewerkt. Tommy oogstte met zijn bijzondere gitaarspel meer dan honderdduizenden trouwe fans over de hele wereld. Tommy's unieke stijl - hij noemt het simpelweg "finger style" - is verwant aan het spelen van de gitaar zoals een pianist de piano bespeelt, met behulp van alle tien de vingers. In plaats van het gebruik van een hele band voor melodie, ritme, bas en drumpartijen, speelt Tommy dat alles - en nog veel meer - op één gitaar.

Special Guest JD Simo
Op zijn nieuwe en eerste solo-album ‘OFF AT 11’ dat binnenkort verschijnt, wil JD Simo je laten weten dat het vooral belangrijk is dat muziek eerlijk moet zijn. De begaafde gitarist uit Chicago gaat voor eerlijkheid, met zijn authentieke, psychedelische en dynamische sound.